македонски » Амхарски   Во банка


60 [шеесет]

Во банка

-

+ 60 [ስልሳ]60 [silisa]

+ በባንክ ውስጥbebaniki wisit’i

60 [шеесет]

Во банка

-

60 [ስልሳ]
60 [silisa]

በባንክ ውስጥ
bebaniki wisit’i

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиአማርኛ
Би сакал / сакала да отворам една сметка. የባ-- ሂ-- መ--- እ------
y------- h----- m------- i----------።
+
Еве го мојот пасош. ይሄ ፓ---- ነ--
y--- p--------- n---።
+
А ова е мојата адреса. እና ይ- አ---- ነ-
i-- y--- ā--------- n--i
+
   
Би сакал / сакала да уплатам пари на мојата сметка. በሂ-- ው-- ገ--- ማ---- እ------
b------- w------ g------- m--------- i----------።
+
Би сакал / сакала да подигнам пари од мојата сметка. ከሂ-- ው-- ገ--- ማ--- እ------
k------- w------ g------- m-------- i----------።
+
Би сакал / сакала да земам извештај за сметката. የባ-- ሂ-- ሪ--- መ--- እ------
y------- h----- r------- m------- i----------።
+
   
Би сакал / сакала да исплатам еден патнички чек. የመ----- ቼ-- ወ- ጥ- ገ--- መ--- እ------
y--------------- c------ w--- t---- g------- m-------- i----------።
+
Колку се високи таксите? ክፍ-- ስ-- ነ-?
k------- s----- n---?
+
Каде морам да потпишам? የቱ ጋ- ነ- መ--- ያ----
y--- g--- n--- m------- y--------?
+
   
Очекувам уплата од Германија. ከጀ--- የ--- ገ--- እ----- ነ--
k--------- y------- g------- i------------ n---።
+
Еве го бројот на мојата сметка. የሂ-- ቁ-- ይ- ነ--
y------- k------- y--- n---።
+
Дали се пристигнати парите? ገን-- ደ---?
g------- d--------?
+
   
Би сакал / сакала да ги променам овие пари. ገን-- መ--- እ------
g------- m-------- i----------።
+
Ми требаат US – долари. (американски долари). የአ--- ዶ-- ያ-------
y--------- d----- y--------------።
+
Ве молам, дадете ми мали банкноти. እባ-- ዝ--- ይ----
i------ z------- y---------።
+
   
Има ли овде банкомат? ገን-- ማ-- ማ-- አ-?
g------- m------- m------ ā--?
+
Колкава сума може да се подигне? ምን ያ-- ገ--- ማ--- ይ---?
m--- y----- g------- m-------- y--------?
+
Која кредитна картичка може да се користи? በም- አ--- የ--- ካ-- መ--- ይ---?
b----- ā------ y------- k----- m--------- y--------?
+