македонски » Амхарски   треба / има потреба – сака


69 [шеесет и девет]

треба / има потреба – сака

-

+ 69 [ስልሳ ዘጠኝ]69 [silisa zet’enyi]

+ አስፈላጊ (የግድ)– መፈለግāsifelagī (yegidi)– mefelegi

69 [шеесет и девет]

треба / има потреба – сака

-

69 [ስልሳ ዘጠኝ]
69 [silisa zet’enyi]

አስፈላጊ (የግድ)– መፈለግ
āsifelagī (yegidi)– mefelegi

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиአማርኛ
Ми треба кревет. አል- ያ------
ā---- y-------------i
+
Сакам да спијам. መተ-- እ-----
m-------- i---------i
+
Има ли овде кревет? እዚ- አ-- አ-?
i---- ā---- ā--?
+
   
Ми треба светилка. መብ-- ያ------
m------- y-------------i
+
Сакам да читам. ማን-- እ-----
m------- i---------i
+
Има ли овде една светилка? እዚ- መ--- አ-?
i---- m------- ā--?
+
   
Ми треба телефон. ስል- ያ------
s----- y-------------i
+
Сакам да телефонирам. ስል- መ--- እ-----
s----- m------- i---------i
+
Има ли овде телефон? እዚ- ስ-- አ-?
i---- s----- ā--?
+
   
Ми треба камера. ካሜ- ያ------
k----- y-------------i
+
Сакам да фотографирам. ፎቶ---- እ-----
f----------- i---------i
+
Има ли овде камера? እዚ- ካ-- አ-?
i---- k----- ā--?
+
   
Ми треба компјутер. ኮም--- ያ------
k--------- y-------------i
+
Сакам да испратам една E-mail порака. ኢ---- መ-- እ-----
ī------- m----- i---------i
+
Има ли овде компјутер? እዚ- ኮ---- አ-?
i---- k--------- ā--?
+
   
Ми треба пенкало. እስ---- ያ------
i---------- y-------------i
+
Сакам да напишам нешто. ጥቂ- ነ-- መ-- እ-----
t------- n----- m-------- i---------i
+
Има ли овде лист хартија и пенкало? እዚ- ወ--- እ- እ----- አ-?
i---- w-------- i-- i---------- ā--?
+