македонски » Амхарски   нешто мора


72 [седумдесет и два]

нешто мора

-

72 [ሰባ ሁለት]
72 [seba huleti]

የሆነ ነገር ለመስራት (አስገዳጅ)
yehone negeri lemesirati (āsigedaji)

72 [седумдесет и два]

нешто мора

-

72 [ሰባ ሁለት]
72 [seba huleti]

የሆነ ነገር ለመስራት (አስገዳጅ)
yehone negeri lemesirati (āsigedaji)

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиአማርኛ
мора መሆ- ወ-- መ--- ያ---
m----- w----- m------- y------i
Морам да го испратам писмото. ፖስ--- መ-- አ----
p--------- m----- ā-------።
Морам да го платам хотелот. ሆቴ- መ--- አ----
h----- m------- ā-------።
   
Мораш да станеш рано. በጠ-- መ--- አ---/ሽ-
b-------- m------- ā------/s--።
Мораш да работиш многу. ብዙ መ--- አ---/ሽ-
b--- m------- ā------/s--።
Мораш да бидеш точен. በሰ-- መ--- አ---/ሽ-
b------- m-------- ā------/s--።
   
Тој мора да наполни бензин. እሱ ነ-- መ--- አ----
i-- n----- m------- ā------።
Тој мора да го поправи автомобилот / возилото. እሱ መ---- መ--- አ----
i-- m--------- m-------- ā------።
Тој мора да го измие автомобилот / возилото. እሱ መ---- ማ-- አ----
i-- m--------- m------ ā------።
   
Таа мора да пазарува. እሷ ገ-- መ---- አ----
i--- g----- m--------- ā------።
Таа мора да го чисти станот. እሷ መ----- ማ--- አ----
i--- m----------- m---------- ā------።
Таа мора да ги пере алиштата. እሷ ል---- ማ-- አ----
i--- l---------- m------ ā------።
   
Ние мораме веднаш да одиме на училиште. እኛ ወ- ት---- ቤ- ወ--- መ-- አ----
i--- w--- t--------- b--- w------- m----- ā------።
Ние мораме веднаш да одиме на работа. እኛ ወ- ስ- ወ--- መ-- አ----
i--- w--- s--- w------- m----- ā------።
Ние мораме веднаш да одиме на лекар. እኛ ወ- ዶ--- ወ--- መ-- አ----
i--- w--- d------- w------- m----- ā------።
   
Вие морате да го чекате автобусот. እና-- አ---- መ--- አ-----
i------ ā-------- m--------- ā---------።
Вие морате да го чекате возот. እና-- ባ-- መ--- አ-----
i------ b----- m--------- ā---------።
Вие морате да го чекате таксито. እና-- ታ-- መ--- አ-----
i------ t----- m--------- ā---------።