македонски » Амхарски   Минато време 2


82 [осумдесет и два]

Минато време 2

-

+ 82 [ሰማንያ ሁለት]82 [semaniya huleti]

+ ሃላፊ ጊዜ 2halafī gīzē 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиአማርኛ
Мораше ли да повикаш едно болничко возило? ለአ----- መ--- ነ----/ሽ?
l------------- m------- n---------/s--?
+
Мораше ли да го повикаш лекарот? ለዶ--- መ--- ነ----/ሽ?
l--------- m------- n---------/s--?
+
Мораше ли да ја повикаш полицијата? ለፖ-- መ--- ነ----/ሽ?
l------- m------- n---------/s--?
+
   
Го имате ли телефонскиот број? Сега го имав. ስል- ቁ-- አ---? አ-- ነ----
s----- k------- ā------? ā---- n--------።
+
Ја имате ли адресата? Сега ја имав. አድ--- አ---? አ-- ነ----
ā--------- ā------? ā---- n--------።
+
Имате ли карта од градот? Сега ја имав. የከ--- ካ-- አ---? አ-- ነ----
y--------- k----- ā------? ā---- n--------።
+
   
Дојде ли тој точно на време? Тој не можеше да дојде точно на време. እሱ በ--- መ-? እ- በ--- መ--- አ-----
i-- b------- m----? i-- b------- m-------- ā---------።
+
Го најде ли тој патот? Тој не можеше да го најде патот. እሱ መ---- አ---? እ- መ---- ማ--- አ-----
i-- m--------- ā-------? i-- m--------- m-------- ā---------።
+
Те разбира ли тој? Тој не можеше да ме разбере. እሱ ይ----? እ- ሊ--- አ-----
i-- y---------? i-- l-------- ā---------።
+
   
Зошто не можеше да дојдеш точно на време? ለም--- ነ- በ--- ል---/ጪ ያ-----/ሽ-?
l--------- n--- b------- l--------/c--- y------------/s----?
+
Зошто не можеше да го најдеш патот? ለም--- ነ- መ---- ል---/ኚ ያ-----/ሽ-?
l--------- n--- m--------- l--------/n-- y------------/s----?
+
Зошто не можеше да го разбереш? ለም--- ነ- እ-- መ--- ያ-----/ሽ-?
l--------- n--- i---- m------- y------------/s----?
+
   
Не можев да дојдам точно на време, бидејки немаше автобус. በሰ-- መ--- ያ------ ም---- አ---- ስ----- ነ--
b------- m-------- y-------------- m--------- ā-------- s----------- n---።
+
Не можев да го најдам патот, бидејки немав карта на градот. መን--- ማ--- ያ------ የ--- ካ-- ስ------ ነ--
m--------- m-------- y-------------- y------- k----- s-------------- n---።
+
Не можев да го разберам, бидејки музиката беше толку гласна. እሱ- ያ------- ሙ--- በ-- ይ-- ስ---- ነ- ።
i---- y--------------- m-------- b------ y------- s--------- n--- ።
+
   
Морав да земам едно такси. ታክ- መ-- ነ-----
t----- m----- n----------።
+
Морав да купам карта на градот. የከ-- ካ-- መ--- ነ-----
y------- k----- m------- n----------።
+
Јас морав да го исклучам радиото. ራድ--- መ--- ነ-----
r--------- m------- n----------።
+