македонски » Амхарски   Споредни реченици со дека 1


91 [деведесет и еден]

Споредни реченици со дека 1

-

91 [ዘጠና አንድ]
91 [zet’ena ānidi]

ንዑስ ሐረግ – ያ 1
ni‘usi ḥāregi – ya 1

91 [деведесет и еден]

Споредни реченици со дека 1

-

91 [ዘጠና አንድ]
91 [zet’ena ānidi]

ንዑስ ሐረግ – ያ 1
ni‘usi ḥāregi – ya 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиአማርኛ
Времето утре можеби ќе биде подобро. የአ-- ሁ--- ነ- የ--- ይ----
y------- h------- n--- y-------- y-------።
Од каде го знаете тоа? እን-- አ-- ያ--?
i------ ā----- y-----?
Се надевам, дека ќе биде подобро. ተስ- አ------ የ--- እ----- ።
t----- ā----------- y-------- i---------- ።
   
Тој ќе дојде сосема сигурно. እሱ በ------- ይ----
i-- b----------------- y--------።
Сигурно ли е тоа? እር--- ነ-?
i---------- n---?
Јас знам, дека тој ќе дојде. እን---- አ-----
i----------- ā---------።
   
Тој сигурно ќе се јави. እሱ በ------- ይ-----
i-- b----------------- y---------።
Навистина? እው--?
i------?
Мислам, дека тој ќе се јави. እን----- አ-----
i------------ ā--------።
   
Виното сигурно е старо. ወይ- ጠ- በ------ የ-- ነ--
w----- t---- b--------------- y------ n---።
Го знаете ли тоа со сигурност? እር--- ያ-- ያ---?
i---------- y----- y--------?
Претпоставувам, дека е старо. የቆ- ነ- ብ- እ------
y------ n--- b--- i----------።
   
Нашиот шеф изгледа добро. አለ--- ል-- አ------
ā---------- l----- ā----------።
Мислите? ይመ-----?
y-------------?
Мислам, дека тој изгледа дури многу добро. በእ--- ል-- ያ---- ሆ- አ-------
b---------- l----- y--------- h--- ā--------------።
   
Шефот сигурно има девојка. አለ-- በ------ የ-- ጋ-- አ---
ā------- b--------------- y----- g------ ā----።
Верувате ли навистина? በው-- እ--- ያ----
b------- i------ y-------?
Сосема е можно, дека тој има девојка. የሴ- ጋ-- እ----- መ--- ቀ-- ነ--
y----- g------ i----------- m------- k------ n---።