македонски » Амхарски   Сврзници 3


96 [деведесет и шест]

Сврзници 3

-

+ 96 [ዘጠና ስድስት]96 [zet’ena sidisiti]

+ መስተጻምር 3mesitets’amiri 3

96 [деведесет и шест]

Сврзници 3

-

96 [ዘጠና ስድስት]
96 [zet’ena sidisiti]

መስተጻምር 3
mesitets’amiri 3

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиአማርኛ
Јас станувам, штом заѕвони будилникот. ሰኣ- እ---- ወ--- ተ----
s----- i---------- w------- t-------።
+
Јас станувам уморен / уморна, штом треба да учам. ላጠ- ስ- ው--- ይ------
l------ s--- w------- y------------።
+
Јас ќе престанам да работам, штом ќе бидам 60. 60 አ-- እ----- መ--- አ-----
60 ā---- i----------- m------- ā---------።
+
   
Кога ќе се јавите? መቼ ይ----?
m---- y---------?
+
Штом имам еден момент време. ወዲ-- ሰ-- እ------
w------- s----- i-----------።
+
Тој ќе се јави, штом ќе има малку време. ትን- ጊ- እ---- ይ-----
t------ g--- i--------- y---------።
+
   
Колку долго ќе работите? ምን ያ-- ጊ- ይ---?
m--- y----- g--- y-------?
+
Јас ќе работам, се додека можам. እስ----- ድ-- እ-----
i------------- d----- i--------።
+
Јас ќе работам, се додека сум здрав / здрава. ጤና- እ------ ድ-- እ-----
t------ i------------- d----- i--------።
+
   
Тој лежи во кревет, наместо да работи. በመ--- ፋ-- አ-- ላ- ተ----
b--------- f----- ā---- l--- t---------።
+
Таа чита весник, наместо да готви. እሷ በ---- ፋ-- ጋ-- ታ-----
i--- b--------- f----- g------ t----------።
+
Тој седи во кафеаната, наместо да си оди дома. ወደ ቤ- በ--- ፋ-- መ-- ቤ- ተ-----
w--- b--- b------- f----- m------- b--- t------------።
+
   
Колку што знам, тој живее овде. እስ----- ድ-- እ- የ---- እ-- ነ--
i------------- d----- i-- y--------- i---- n---።
+
Колку што знам, неговата сопруга е болна. እስ----- ድ-- ሚ-- ታ----
i------------- d----- m----- t--------።
+
Колку што знам, тој е невработен. እስ----- ድ-- እ- ስ- አ- ነ--
i------------- d----- i-- s--- ā--- n---።
+
   
Јас се успав, инаку ќе дојдев навреме. በጣ- ተ-- ፤ አ--- ል- በ--- እ--- ነ---
b------ t------ ፤ ā------ l--- b------- i------ n-----።
+
Јас го пропуштив автобусот, инаку ќе дојдев навреме. አው--- አ---- ፤ አ--- ል- በ--- እ--- ነ---
ā-------- ā---------- ፤ ā------ l--- b------- i------ n-----።
+
Јас не го најдов патот, инаку ќе дојдев навреме. መን--- አ------ ፤ አ--- ል- በ--- እ--- ነ---
m--------- ā------------- ፤ ā------ l--- b------- i------ n-----።
+