македонски » Амхарски   Сврзници 4


97 [деведесет и седум]

Сврзници 4

-

+ 97 [ዘጠና ሰባት]97 [zet’ena sebati]

+ መስተጻምር 4mesitets’amiri 4

97 [деведесет и седум]

Сврзници 4

-

97 [ዘጠና ሰባት]
97 [zet’ena sebati]

መስተጻምር 4
mesitets’amiri 4

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиአማርኛ
Тој заспа, иако телевизорот беше вклучен. ቴሌ--- ክ-- ቢ--- እ- እ---- ወ----
t---------- k----- b------- i-- i--------- w-------።
+
Тој остана уште, иако веќе беше доцна. የመ- ቢ--- እ- ተ-----
y------ b------- i-- t------------።
+
Тој не дојде, иако бевме договорени. ብን----- እ- አ-----
b---------------- i-- ā---------።
+
   
Телевизорот беше вклучен. И покрај тоа тој заспа. ቴሌ--- ክ-- ቢ--- እ- እ---- ወ----
t---------- k----- b------- i-- i--------- w-------።
+
Веќе беше доцна. И покрај тоа тој остана уште. የመ- ቢ--- እ- ተ-----
y------ b------- i-- t------------።
+
Ние бевме договорени. И покрај тоа тој не дојде. ብን----- እ- አ-----
b---------------- i-- ā---------።
+
   
Иако тој нема возачка дозвола, тој вози автомобил. መን- ፈ-- ባ----- እ--- መ-- ይ----
m----- f------ b----------- i------- m----- y-------።
+
Иако улицата е лизгава, тој вози брзо. መን-- ተ----- ቢ--- እ--- በ---- ይ----
m------- t------------- b------- i------- b---------- y-------።
+
Иако тој е пијан, тој вози велосипед. የጠ- ቢ--- እ--- ሳ--- ይ----
y------- b------- i------- s------- y-------።
+
   
Тој нема дозвола. И покрај тоа тој вози автомобил. መን- ፈ-- የ--- ሆ-- መ-- ይ----
m----- f------ y------- h----- m----- y-------።
+
Улицата е лизгава. И покрај тоа тој вози така брзо. መን-- አ----- ነ- ቢ--- በ---- ይ----
m------- ā------------ n--- b------- b---------- y-------።
+
Тој е пијан. И покрај тоа тој го вози велосипедот. ሰክ-- ሆ-- ሳ--- ይ----
s-------- h----- s------- y-------።
+
   
Таа не може да најде работа, иако има студирано. ብት--- እ--- ስ- አ------
b--------- i------- s--- ā------------።
+
Таа не оди на лекар, иако има болки. ቢያ--- እ--- ወ- ዶ--- አ----- ።
b--------- i------- w--- d------- ā----------- ።
+
Таа купува автомобил, иако нема пари. ገን-- ባ----- እ--- መ-- ገ---
g------- b----------- i------- m----- g------።
+
   
Таа има студирано. И покрај тоа таа не може да најде работа. ተም--- ሆ-- ስ- አ------
t---------- h----- s--- ā------------።
+
Таа има болки. И покрај тоа таа не оди на лекар. ህመ- አ-- ሆ-- ወ- ዶ--- አ------
h----- ā---- h----- w--- d------- ā-----------።
+
Таа нема пари. И покрај тоа таа купува автомобил. ገን-- የ--- ሆ-- መ-- ገ---
g------- y------- h----- m----- g------።
+