македонски » арапски   Лица


1 [еден]

Лица

-

‫1 [واحد]‬
‫1 [wahd]‬

‫الأشخاص‬
‫al'ashkhas‬

1 [еден]

Лица

-

‫1 [واحد]‬
‫1 [wahd]‬

‫الأشخاص‬
‫al'ashkhas‬

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиالعربية
jас ‫أ---
‫---‬
jас и ти ‫أ-- و----
‫--- w-----‬
ние двајцата ‫ن-- ا-------
‫---- a---------‬
   
тој ‫ه--
‫--‬
тој и таа ‫ه- و---
‫-- w---‬
тие двајцата ‫ك----- / ك-------
‫------- / k----------‬
   
маж ‫ا-----
‫-------‬
жена ‫ا------ / ا------
‫---------- / a-------‬
дете ‫ا---- / ا-----
‫------- / a-----‬
   
една фамилија ‫ا-------
‫---------‬
мојата фамилија ‫ع------
‫--------‬
Mојата фамилија е овде. ‫ع----- ه--.‬
‫-------- h---‬
   
Јас сум овде. ‫أ-- ه--.‬
‫--- h---‬
Ти си овде. ‫أ-- ه--.‬
‫--- h---‬
Тој е овде и таа е овде. ‫ه- ه-- و-- أ----.‬
‫-- h--- w--- a-----‬
   
Ние сме овде. ‫ن-- ه--.‬
‫---- h---‬
Вие сте овде. ‫أ--- / أ--- ه--.‬
‫------ / '----- h---‬
Тие сите се овде. ‫ج----- ه--.‬
‫-------- h---‬