македонски » арапски   Годишни времиња и временски услови


16 [шеснаесет]

Годишни времиња и временски услови

-

‫16 [ستة عشر]‬
‫16 [stt eshr]‬

‫فصول السنة والطقس‬
‫fsul alssanat walttaqs‬

16 [шеснаесет]

Годишни времиња и временски услови

-

‫16 [ستة عشر]‬
‫16 [stt eshr]‬

‫فصول السنة والطقس‬
‫fsul alssanat walttaqs‬

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиالعربية
Ова се годишните времиња: ‫ه-- ه- ف--- ا------
‫----- h-- f---- a---------‬
пролет, лето ‫ا------ ا------
‫---------- a-------‬
есен, зима. ‫ا------ و------.‬
‫--------- w-----------‬
   
Летото е жешко. ‫ا---- ح--.‬
‫------- h--‬
Во лето сонцето грее. ‫ف- ا---- ت--- ا----.‬
‫-- a------ t----- a--------‬
Во лето одиме со задовослтво да шетаме. ‫ف- ا---- ن-- أ- ن----.‬
‫-- a------ n---- '--- n-----‬
   
Зимата е студена. ‫ا----- ب---.‬
‫---------- b---‬
Во зима снежи или врне. ‫ف- ا----- ت--- أ- ت----
‫-- a--------- t---- '-- t----‬
Во зимата остануваме со задовослтво дома. ‫ف- ا----- ن--- ا----- ف- ا----.‬
‫-- a--------- n------- a------ f- a-----‬
   
Студено е. ‫ا--- ب---.‬
‫----- b---‬
Врне дожд. ‫إ--- ت---.‬
‫------- t------‬
Ветровито е. ‫ا--- ع---.‬
‫----- e---‬
   
Топло е. ‫ا--- د---.‬
‫----- d----‬
Сончево е. ‫ا--- م----.‬
‫----- m-----‬
Ведро е. ‫ا--- ص---.‬
‫----- s----‬
   
Какво е времето денес? ‫ك-- ا---- ا------
‫--- a------ a-----‬
Денес е студено. ‫ا---- ا--- ب---.‬
‫------ a----- b---‬
Денес е топло. ‫ا---- ا--- د---.‬
‫------ a----- d----‬