македонски » арапски   Во куќа


17 [седумнаесет]

Во куќа

-

‫17 [سبعة عشر]‬
‫17 [sbet eshr]‬

‫فى البيت / في المنزل‬
‫faa albayt / fi almunzal‬

17 [седумнаесет]

Во куќа

-

‫17 [سبعة عشر]‬
‫17 [sbet eshr]‬

‫فى البيت / في المنزل‬
‫faa albayt / fi almunzal‬

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиالعربية
Еве ја нашата куќа. ‫ه-------.‬
‫---------‬
Горе е покривот. ‫ا---- ف- ا-----.‬
‫-------- f- a------‬
Долу е подрумот. ‫ا---- ف- ا-----.‬
‫----- f- a------‬
   
Позади куќата има градина. ‫خ-- ا----- ح----.‬
‫----- a------- h-------‬
Пред куќата нема улица. ‫ل- ي-- ش--- أ--- ا-----.‬
‫-- y----- s----- '---- a-------‬
Покрај куќата има дрвја. ‫ه--- أ---- ب---- ا-----.‬
‫---- '------ b------ a---------‬
   
Еве го мојот стан. ‫ه-- ه- ش---.‬
‫----- h- s------‬
Овде се кујната и бањата. ‫و--- ا----- و------.‬
‫------ a-------- w--------‬
Таму се дневната соба и спалната соба. ‫ه--- غ--- ا-----(ا------) و---- ا----.‬
‫---- g------ a-------(a----------) w-------- a------‬
   
Влезната врата е затворена. ‫ب-- ا----- م---.‬
‫--- a------- m------‬
Но прозорците се отворени. ‫ل-- ا------ م-----.‬
‫----- a---------- m--------‬
Денес е жешко. ‫ا---- ا--- ح--.‬
‫------ a----- h---‬
   
Ние одиме во дневната соба. ‫ن--- ا--- إ-- غ--- ا-----.‬
‫------- a--- '----- g------ a------‬
Таму има една софа и една фотеља. ‫ه--- ا---- و----.‬
‫---- a------ w--------‬
Седнете! ‫ت--- ب--------
‫-------- b--------‬
   
Таму стои мојот компјутер. ‫ه--- ح-----.‬
‫---- h-----‬
Таму стои мојот стерео уред. ‫ه--- م----- ا------.‬
‫---- m-------- a---------‬
Телевизорот е сосема нов. ‫ج--- ا------ ج---.‬
‫---- a-------- j----‬