македонски » арапски   Во кујната


19 [деветнаесет]

Во кујната

-

‫19 [تسعة عشر]‬
‫19 [tseat eishr]‬

‫فى المطبخ‬
‫faa almutbakh‬

19 [деветнаесет]

Во кујната

-

‫19 [تسعة عشر]‬
‫19 [tseat eishr]‬

‫فى المطبخ‬
‫faa almutbakh‬

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиالعربية
Имаш ли нова кујна? ‫أ---- م--- ج-----
‫------ m------ j----‬
Што сакаш да готвиш денес? ‫م- س---- ا------
‫--- s-------- a-----‬
Готвиш ли на електрична струја или на гас? ‫أ---- ب-------- أ- ب-------
‫-------- b----------- '-- b-------‬
   
Треба ли да го исечам кромидот? ‫ه- أ--- ا------
‫-- '----- a----‬
Треба ли да ги излупам компирите? ‫ه- أ--- ا--------
‫-- '------ a-------‬
Треба ли да ја измијам салатата? ‫ه- أ--- ا-----
‫-- '------ a----‬
   
Каде се чашите? ‫أ-- ا--------
‫--- a-------‬
Каде се садовите? ‫أ-- ا--------
‫---- a-------‬
Каде е приборот за јадење? ‫أ-- ط-- أ---- ا--------
‫---- t--- '------ a-------‬
   
Имаш ли отварач за конзерви? ‫أ---- ف---- ع----
‫------- f------ e---‬
Имаш ли отварач за шишиња? ‫أ---- ف---- ز-------
‫------- f------ z------‬
Имаш ли извлекувач за плута? ‫أ---- ب------
‫------- b----‬
   
Дали ја готвиш супата во оваа тенџере? ‫أ---- ا----- ف- ه-- ا------
‫-------- a------ f- h---- a-----‬
Ја пржиш ли рибата во оваа тава? ‫أ---- ا---- ف- ه-- ا--------
‫------- a------- f- h----- a---------‬
Го печеш ли зеленчукот на оваа скара? ‫أ---- ا---- ع-- ه-- ا--------
‫-------- a------- e---- h----- a--------‬
   
Јас ја покривам масата. ‫أ-- أ---- ا----- / أ-- ا------.‬
‫--- a---- a--------- / '----- a---------‬
Овде се ножевите, вилушките и лажиците. ‫ه- ه- ا------- و----- و-------.‬
‫-- h- a--------- w--------- w----------‬
Овде се чашите, чиниите и салфетите. ‫ه- ه- ا------- ا------ و--- ا-----.‬
‫-- h- a------- a-------- w---- a---------‬