македонски » арапски   Во природа


26 [дваесет и шест]

Во природа

-

‫26 [ستة وعشرون]‬
‫26 [stt waeashrun]‬

‫في الطبيعة‬
‫fi alttabieat‬

26 [дваесет и шест]

Во природа

-

‫26 [ستة وعشرون]‬
‫26 [stt waeashrun]‬

‫في الطبيعة‬
‫fi alttabieat‬

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиالعربية
Ја гледаш ли кулата таму? ‫أ--- ذ-- ا------
‫------ d--- a-----‬
Ја гледаш ли планината таму? ‫أ--- ذ-- ا------
‫------ d--- a----‬
Го гледаш ли селото таму? ‫أ--- ت-- ا-------
‫------ t--- a------‬
   
Ја гледаш ли реката таму? ‫أ--- ذ-- ا------
‫------ d--- a------‬
Го гледаш ли мостот таму? ‫أ--- ذ-- ا------
‫------ d--- a-----‬
Го гледаш ли езерото таму? ‫أ--- ت-- ا--------
‫------ t--- a---------‬
   
Таа птица таму, ми се допаѓа. ‫ي----- ذ-- ا----.‬
‫-------- d--- a------‬
Тоа дрво таму, ми се допаѓа. ‫ت----- ت-- ا-----.‬
‫------- t--- a----------‬
Тој камен овде, ми се допаѓа. ‫ت----- ه-- ا-----.‬
‫-------- h----- a---------‬
   
Тој парк таму, ми се допаѓа. ‫ي----- ذ-- ا------.‬
‫-------- d--- a----------‬
Таа градина таму, ми се допаѓа. ‫ت----- ت-- ا------.‬
‫-------- t--- a--------‬
Тоа цвеќе овде ми се допаѓа. ‫ت----- ه-- ا-----.‬
‫-------- h----- a--------‬
   
Мислам дека ова е убаво. ‫أ-- ه-- ج-----.‬
‫---- h--- j------‬
Мислам дека ова е интересно. ‫أ-- ه-- م-----.‬
‫---- h--- m------‬
Мислам дека ова е прекрасно. ‫أ-- ه-- ر-----.‬
‫---- h--- r------‬
   
Мислам дека ова е грдо. ‫أ-- ه-- ق-----.‬
‫---- h--- q------‬
Мислам дека ова е досадно. ‫أ-- ه-- م-----.‬
‫---- h--- m------‬
Мислам дека ова е ужасно. ‫أ-- ه-- م-----.‬
‫---- h--- m------‬