македонски » арапски   Во ресторан 1


29 [дваесет и девет]

Во ресторан 1

-

‫29 [تسعة وعشرون]‬
‫29 [tseat waeashrun]‬

‫فى المطعم 1‬
‫fa almuteam 1‬

29 [дваесет и девет]

Во ресторан 1

-

‫29 [تسعة وعشرون]‬
‫29 [tseat waeashrun]‬

‫فى المطعم 1‬
‫fa almuteam 1‬

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиالعربية
Дали е слободна масава? ‫ه- ه-- ا------ ش------
‫-- h----- a--------- s--------‬
Ве молам, ми треба менито. ‫م- ف---- ل---- ا-----.‬
‫-- f------- l------ a-------‬
Што би можеле да препорачате? ‫ب-- ت-------
‫--- t--------‬
   
Јас би сакал / сакала едно пиво. ‫أ--- ك---- م- ا-----.‬
‫---- k----- m-- a------‬
Јас би сакал / сакала една минерална вода. ‫أ--- م--- م-----.‬
‫---- m--- m---------‬
Би сакал / сакала еден сок од портокал. ‫أ--- ع--- ا-------.‬
‫---- e---- a----------‬
   
Јас би сакал / сакала едно кафе. ‫أ--- ف---- ق---.‬
‫---- f------ q-----‬
Јас би сакал / сакала едно кафе со млеко. ‫أ--- ا----- م- ا-----.‬
‫---- a------- m-- a-------‬
Со шеќер, молам. ‫م- ا----- م- ف---.‬
‫--- a-------- m-- f------‬
   
Јас би сакал / сакала еден чај. ‫أ--- ف---- ش--.‬
‫---- f----- s----‬
Јас би сакал / сакала еден чај со лимон. ‫أ--- ا---- م- ا------.‬
‫---- a------- m-- a---------‬
Јас би сакал / сакала еден чај со млеко. ‫أ--- ا---- م- ا-----.‬
‫---- a------- m-- a-------‬
   
Имате ли цигари? ‫أ----- س------
‫-------- s----‬
Имате ли еден пепелник? ‫أ----- م------
‫-------- m---------‬
Имате ли запалака? ‫أ----- و------
‫-------- w-------‬
   
Мене ми фали една вилушка. ‫ت----- ش---.‬
‫--------- s-------‬
Мене ми фали еден нож. ‫ي----- س---.‬
‫------- s----‬
Мене ми фали една лажица. ‫ت----- م----.‬
‫--------- m-------‬