македонски » арапски   Запознавање


3 [три]

Запознавање

-

‫3 [ثلاثة]‬
‫3 [thllathat]‬

‫التعارف‬
‫alttaearf‬

3 [три]

Запознавање

-

‫3 [ثلاثة]‬
‫3 [thllathat]‬

‫التعارف‬
‫alttaearf‬

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиالعربية
Здраво! ‫م-------
‫-------‬
Добар ден! ‫م------ / ن---- س-----
‫------- / n------ s----‬
Како си? ‫ك-- ا----- / ك-- ح-----
‫---- a----- / k--- h----‬
   
Доаѓате ли од Европа? ‫ه- أ-- م- أ-------
‫-- '--- m-- '------‬
Доаѓате ли од Америка? ‫ه- أ-- م- أ-------
‫-- '--- m-- a------‬
Доаѓате ли од Азија? ‫ه- أ-- م- أ-----
‫-- '--- m-- '----‬
   
Во кој хотел живеете? ‫ف- أ- ف--- ت-----
‫-- '-- f----- t----‬
Колку долго сте веќе овде? ‫م- م-- أ-- ه----
‫--- m---- '--- h---‬
Колку долго останувате? ‫إ-- م-- س---- ؟-
‫------ m---- s------- ‬
   
Ви се допаѓа ли овде? ‫أ----- ا------ ه----
‫--------- a--------- h---‬
Дали сте овде на одмор? ‫أ---- ع---- ه----
‫------ e------ h--‬
Посетете ме! ‫ت--- ب--------
‫----- b--------‬
   
Еве ја мојата адреса. ‫ه-- ع----- / إ--- ع-----.‬
‫---- e------ / '------ e------‬
Ќе се видиме ли утре? ‫أ--- غ-----
‫---- g-----‬
Жал ми е, имам веќе нешто испланирано. ‫م----- ل-- ا------- أ---.‬
‫------- l---- a--------- '------‬
   
Чао! ‫و-------
‫-------‬
Довидување! ‫إ-- ا------
‫------ a-------‬
До наскоро! ‫أ--- ق-------
‫---- q------‬