македонски » арапски   Во ресторан 2


30 [триесет]

Во ресторан 2

-

‫30 [ثلاثون]‬
‫30 [thllathun]‬

‫فى المطعم 2‬
‫fa almuteam 2‬

30 [триесет]

Во ресторан 2

-

‫30 [ثلاثون]‬
‫30 [thllathun]‬

‫فى المطعم 2‬
‫fa almuteam 2‬

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиالعربية
Еден сок од јаболко, молам. ‫م- ف---- ع--- ا-----.‬
‫-- f-------- e---- a--------‬
Една лимонада, молам. ‫م- ف---- ع----------.‬
‫-- f------- e-----------‬
Еден сок од домати, молам. ‫م- ف---- ع--- ا-------.‬
‫-- f--------- e---- a----------‬
   
Јас би сакал / сакала една чаша црвено вино. ‫م- ف---- ك-- ن--- أ---.‬
‫-- f------- k-- n----- '-----‬
Јас би сакал / сакала една чаша бело вино. ‫م- ف---- ك-- ن--- أ---.‬
‫-- f------- k-- n------ '----‬
Јас би сакал / сакала едно шише шампањско. ‫م- ف---- ز---- ش------.‬
‫-- f--------- z------ s---------‬
   
Сакаш ли риба? ‫ه- ت-- ا------
‫-- t----- a------‬
Сакаш ли говедско месо? ‫ه- ت-- ل-- ا------
‫-- t----- l--- a-----‬
Сакаш ли свинско месо? ‫ه- ت-- ل-- ا--------
‫-- t----- l--- a---------‬
   
Јас би сакал / сакала нешто без месо. ‫أ-------- ب--- ل--.‬
‫----------- b---- l----‬
Јас би сакал / сакала една чинија со зеленчук. ‫أ------ خ----- م----.‬
‫--------- k--------- m-----‬
Јас би сакал / сакала нешто, што не трае долго. ‫أ--- ش---- ع-- و-- ا-----.‬
‫---- s------ e---- w--- a--------‬
   
Го сакате ли ова со ориз? ‫ه- ت---- م- ا------
‫-- t------ m-- a-----‬
Го сакате ли ова со тестенини? ‫ه- ت--- م- ا----------
‫-- t------- m-- a------------‬
Го сакате ли ова со компири? ‫ه- ت---- م- ا--------
‫-- t------ m-- a-------‬
   
Ова не ми е вкусно. ‫ل- أ----- ه-- ا-----.‬
‫-- '-------- h--- a--------‬
Јадењето е студено. ‫ا----- ب---.‬
‫-------- b---‬
Јас ова не го нарачав. ‫ل- أ--- ذ--.‬
‫-- '----- d-------‬