македонски » арапски   На пат


37 [триесет и седум]

На пат

-

‫37 [سبعة وثلاثون]‬
‫37 [sbiet wathalathwn]‬

‫فى الطريق‬
‫faa alttariq‬

37 [триесет и седум]

На пат

-

‫37 [سبعة وثلاثون]‬
‫37 [sbiet wathalathwn]‬

‫فى الطريق‬
‫faa alttariq‬

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиالعربية
Тој патува со мотор. ‫إ-- ي--- د---- ن----.‬
‫------ y------- d------ n------‬
Тој патува со велосипед. ‫إ-- ي--- د---- ه-----.‬
‫------ y------- d------ h---------‬
Тој пешачи. ‫إ-- ي--- ع-- ا------.‬
‫------ y---- e---- a--------‬
   
Тој патува со брод. ‫م-- ب-------.‬
‫---- b------------‬
Тој патува со чамец. ‫م-- ب------.‬
‫---- b--------‬
Тој плива. ‫إ-- ي---.‬
‫------ y-----‬
   
Дали овде е опасно? ‫ه- ه-- ا----- خ----
‫-- h--- a------ k---‬
Дали е опасно, сам / сама да стопирам? ‫ه- ه--- خ-- إ- ح---- ا---- ب----- س------
‫-- h---- k----- '--- h------ a------- b------- s----‬
Дали е опасно, навечер да се оди на прошетка? ‫ه- ا----- ل---- خ----
‫-- a-------- l----- k----‬
   
Ние го погрешивме патот. ‫ل-- ض---- ا-----.‬
‫---- d------ a--------‬
Ние сме на погрешен пат. ‫ن-- ف- ا----- ا----.‬
‫---- f- a------- a-------‬
Ние мораме да се вратиме. ‫ع---- أ- ن--- م- ح-- أ----.‬
‫----- '-- n----- m-- h---- '-----‬
   
Каде може овде да се паркира? ‫أ-- ي--- إ---- ا--------
‫---- y----- '----- a--------‬
Има ли овде паркиралиште? ‫ه- ه--- م--- ل---------
‫-- h---- m----- l----------‬
Колку долго може овде да се паркира? ‫م- ا---- ا--- ي----- ا----- ه----
‫-- a------- a--- y-------- a------ h--‬
   
Возите ли скии? ‫ه- ت---- ا------ ع-- ا-------
‫-- t------ a--------- e---- a------‬
Се возите ли нагоре со лифтот за скијање? ‫ه- س---- إ-- ا---- ب------ ا--------
‫-- s------- '----- a------- b--------- a--------‬
Може ли овде да се изнајмат скии? ‫ه- ي----- ا------ ز-------
‫-- y-------- a------ z------‬