македонски » арапски   Разгледување на градот


42 [четириесет и два]

Разгледување на градот

-

‫42 [اثنان وأربعون]‬
‫42 [athnnan wa'arbaeun]‬

‫زيارة المدينة‬
‫ziarat almadinat‬

42 [четириесет и два]

Разгледување на градот

-

‫42 [اثنان وأربعون]‬
‫42 [athnnan wa'arbaeun]‬

‫زيارة المدينة‬
‫ziarat almadinat‬

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиالعربية
Дали пазарот е отворен во недела? ‫ه- ي--- ا---- أ--- ا------
‫-- y----- a----- '---- a-----‬
Дали саемот е отворен во понеделник? ‫ه- ي--- ا---- ا------ أ--- ا--------
‫-- y----- a----- a-------- '---- a---------‬
Дали изложбата е отворена во вторник? ‫ه- ي--- ا----- أ--- ا---------
‫-- y----- a------- '---- a------------‬
   
Дали зоолошката градина е отворена во среда? ‫ه- ت--- ح---- ا-------- أ--- ا---------
‫-- t----- h------ a---------- '---- a---------‬
Дали музејот е отворен во четврток? ‫ه- ي--- ا----- أ--- ا-------
‫-- y----- a--------- '---- a-------‬
Дали галеријата е отворена во петок? ‫ه- ي--- م--- ا---- أ--- ا-------
‫-- y----- m----- a------ '---- a--------‬
   
Смее ли да се фотографира? ‫ه- ا------ م------
‫-- a-------- m-----‬
Мора ли да се плати влез? ‫ه- ع---- د-- ر-- د-----
‫-- e------ d--- r---- d-----‬
Колку чини влезот? ‫ك- ه- ر-- ا-------
‫--- h- r---- a--------‬
   
Има ли некаков попуст за групи? ‫ه- ه--- خ-- ل----------
‫-- h---- k---- l----------‬
Има ли некаков попуст за деца? ‫ه- ه--- خ-- ل--------
‫-- h---- k---- l------‬
Има ли некаков попуст за студенти? ‫ه- ه--- خ-- ل-------
‫-- h---- k---- l--------‬
   
Каква е оваа зграда? ‫م- ه- ه-- ا-------
‫--- h- h--- a--------‬
Колку е стара оваа зграда? ‫ه- ا----- ق-----
‫-- a------- q----‬
Кој ја изградил оваа зграда? ‫م- ش-- ذ-- ا-------
‫-- s----- d--- a-------‬
   
Јас се интересирам за архитектура. ‫أ-- أ--- ب------- ا--------.‬
‫---- '----- b----------- a-------‬
Јас се интересирам за уметност. ‫أ-- أ--- ب----.‬
‫---- '----- b------‬
Јас се интересирам за сликарство. ‫أ-- أ--- ب-----.‬
‫---- '----- b---------‬