македонски » арапски   Излегување навечер


44 [четириесет и четири]

Излегување навечер

-

‫44 [أربعة وأربعون]‬
‫44 [arbieat wa'arbaeun]‬

‫الخروج مساءً‬
‫alkhuruj msa'an‬

44 [четириесет и четири]

Излегување навечер

-

‫44 [أربعة وأربعون]‬
‫44 [arbieat wa'arbaeun]‬

‫الخروج مساءً‬
‫alkhuruj msa'an‬

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиالعربية
Има ли овде дискотека? ‫ه- ه--- م-----
‫-- h---- m----‬
Има ли овде ноќен клуб? ‫ه- ه--- م--- ل-----
‫-- h---- m----- l----‬
Има ли овде кафеана? ‫ه- ه--- ح-----
‫-- h---- h---‬
   
Што има вечерва во театар? ‫م- ي--- ا----- ع-- ا-------
‫--- y------- a-------- e---- a------‬
Што има вечерва во кино? ‫م- ي--- ا----- ف- ا------ ؟-
‫-- y------- a-------- f- a-------- ‬
Што има вечерва на телевизија? ‫م- ي--- ا----- ف- ا------ ؟-
‫-- y------- a-------- f- a-------- ‬
   
Има ли уште билети за театар? ‫أ-- ت--- ه--- ت---- ل----- ؟-
‫--- t---- h---- t------- l-------- ‬
Има ли уште билети за кино? ‫أ-- ت--- ه--- ت---- ل------ ؟-
‫--- t---- h---- t------- l--------- ‬
Има ли уште билети за фудбалскиот натпревар? ‫أ-- ت--- ه--- ت---- ل---- ك-- ا------
‫--- t---- h---- t------- l------- k---- a-----‬
   
Јас би сакал / сакала да седам сосема позади. ‫أ--- أ- أ--- ف- ا----.‬
‫----- '--- '----- f- a------‬
Јас би сакал / сакала да седам некаде во средината. ‫أ--- أ- أ--- ف- ا----.‬
‫----- '--- '----- f- a------‬
Јас би сакал / сакала да седам сосема напред. ‫أ--- أ- أ--- ف- ا-----.‬
‫---- '--- '----- f- a-------‬
   
Можете ли да ми препорачате нешто? ‫أ------ ب--- م---
‫--------- b------ m-‬
Кога започнува претставата? ‫م-- ي--- ا------
‫---- y---- a-----‬
Можете ли да ми обезбедите една карта? ‫ه- ب------ أ- ت--- ل- ت------
‫--- b-------- '-- t---- l- t---------‬
   
Има ли овде во близината игралиште за голф? ‫ه- ه--- م--- غ--- ق--- ؟-
‫-- h---- m----- g---- q---- ‬
Има ли овде во близината тениско игралиште? ‫ه- ه--- م--- ل--- ا----- ق--- ؟-
‫-- h---- m----- l------ a------- q---- ‬
Има ли овде во близината затворен базен? ‫ه- ه--- م--- د---- ق-----
‫-- h---- m------- d------ q----‬