македонски » арапски   Земји и јазици


5 [пет]

Земји и јазици

-

‫5 [خمسة]‬
‫5 [khmist]‬

‫البلدان واللغات‬
‫albuldan walllighat‬

5 [пет]

Земји и јазици

-

‫5 [خمسة]‬
‫5 [khmist]‬

‫البلدان واللغات‬
‫albuldan walllighat‬

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиالعربية
Џон е од Лондон. ‫ج-- م- ل---.‬
‫--- m-- l-------‬
Лондон се наоѓа во Англија. ‫ل--- ت-- ف- ب------- ا-----.‬
‫----- t---- f- b------- a-------‬
Тој зборува англиски. ‫ه- ي---- ا---------.‬
‫-- y--------- a--------------‬
   
Марија е од Мадрид. ‫م---- م- م----.‬
‫----- m-- m-----‬
Мадрид се наоѓа во Шпанија. ‫ م---- ت-- ف- أ------.‬
‫ m----- t---- f- '-------‬
Таа зборува шпански. ‫ه- ت---- ا--------.‬
‫-- t--------- a-----------‬
   
Петар и Марта се од Берлин. ‫ب--- و م---- م- ب----.‬
‫------ w m------- m-- b-----‬
Берлин се наоѓа во Германија. ‫ ب---- ت-- ف- أ------.‬
‫ b----- t---- f- '-------‬
Зборувате ли вие двајцата германски? ‫ه- ت------ ا----------
‫-- t----------- a----------‬
   
Лондон е главен град. ‫ل--- ع----.‬
‫------ e------‬
Мадрид и Берлин се исто така главни градови. ‫م---- و----- ع------ أ----.‬
‫------ w------- e------- a-----‬
Главните градови се големи и бучни. ‫ا------ ك---- و-----.‬
‫--------- k------ w----------‬
   
Франција се наоѓа во Европа. ‫ ف---- ت-- ف- أ-----.‬
‫ f------ t---- f- '------‬
Египет се наоѓа во Африка. ‫م-- ت-- ف- أ------.‬
‫---- t---- f- '-------‬
Јапонија се наоѓа во Азија. ‫ ا------ ت-- ف- أ---.‬
‫ a------ t---- f- '----‬
   
Канада се наоѓа во Северна Америка. ‫ك--- ت-- ف- أ----- ا-------.‬
‫---- t---- f- '------ a-------------‬
Панама се наоѓа во Средна Америка. ‫ ب--- ت-- ف- أ----- ا-----.‬
‫ b----- t---- f- '------ a-------‬
Бразил се наоѓа во Јужна Америка. ‫ا------- ت-- ف- أ----- ا-------.‬
‫--------- t---- f- '------ a---------‬