македонски » арапски   Во базен за пливање


50 [педесет]

Во базен за пливање

-

‫50[خمسون]‬
‫50[khmsun]‬

‫فى المسبح‬
‫fa almusbh‬

50 [педесет]

Во базен за пливање

-

‫50[خمسون]‬
‫50[khmsun]‬

‫فى المسبح‬
‫fa almusbh‬

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиالعربية
Денес е жешко. ‫ا---- ح-- ا----.‬
‫------- h--- a-----‬
Ќе одиме ли на базен? ‫ل---- إ-- ا----- ؟-
‫--------- '----- a--------- ‬
Имаш ли желба да одиме на пливање? ‫أ---- ر--- ف- ا--------
‫------ r------ f- a----------‬
   
Имаш ли пешкир? ‫ه- ل--- م------
‫-- l----- m---------‬
Имаш ли гаќи за капење? ‫ه- ل--- ل--- س------
‫-- l----- l---- s-------‬
Имаш ли костим за капење? ‫ه- ل--- ث-- ا--------
‫--- l----- t------ a----------‬
   
Умееш ли да пливаш? ‫أ----- ا--------
‫------- a---------‬
Умееш ли да нуркаш? ‫أ----- ا----.‬
‫--------- a------‬
Умееш ли да скокаш во вода? ‫أ----- ا---- ف- ا------
‫--------- a----- f- a----‬
   
Каде е тушот? ‫أ-- ا-----
‫---- a----‬
Каде е кабината за пресоблекување? ‫أ-- غ--- ت---- ا-------
‫---- g------ t----- a------‬
Каде се очилата за пливање? ‫أ-- ن---- ا--------
‫---- n------ a--------‬
   
Длабока ли е водата? ‫ه- ا---- ع-----
‫-- a---- e----‬
Чиста ли е водата? ‫ه- ا---- ن-----
‫-- a---- n----‬
Топла ли е водата? ‫ه- ا---- د------
‫--- a---- d----‬
   
Се смрзнувам. ‫أ--- أ---.‬
‫------- '-----‬
Водата е премногу студена. ‫ا---- ب--- ج---.‬
‫------ b---- j----‬
Излегувам сега од водата. ‫ا--- س---- م- ا----.‬
‫----- s-------- m-- a-----‬