македонски » арапски   Во трговски центар


52 [педесет и два]

Во трговски центар

-

‫52 [اثنان وخمسون]‬
‫52 [athnan wakhamasun]‬

‫فى المتجر‬
‫faa almutajr‬

52 [педесет и два]

Во трговски центар

-

‫52 [اثنان وخمسون]‬
‫52 [athnan wakhamasun]‬

‫فى المتجر‬
‫faa almutajr‬

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиالعربية
Ќе одиме ли во трговскиот центар? ‫أ---- إ-- م-----
‫------- '----- m---‬
Јас морам да пазарувам. ‫ع-- أ- أ----- / أ-----.‬
‫--- '--- a----- / a-----‬
Сакам многу да накупам. ‫أ-- ش--- ا-----.‬
‫---- s----- a-------‬
   
Каде се канцелариските материјали? ‫أ-- ه- ا------ ا---------
‫--- h- a------ a------‬
Ми требаат пликови и хартија за писма. ‫أ---- إ-- م----- و--- ر----.‬
‫----- '----- m-------- w----- r----‬
Ми требаат пенкала и маркери. ‫أ---- إ-- أ---- ن---- و----- ت----.‬
‫----- '----- '----- n------- w------- t------‬
   
Каде е мебелот? ‫أ-- ه- أ---- ا---- / ا-------
‫--- h- '------- a----- / a--------‬
Ми треба еден шкаф и една комода. ‫أ---- إ-- خ---- أ---- و-------- أ----.‬
‫----- '----- k------- '------- w------------- '-----‬
Ми треба една работна маса и еден регал. ‫أ---- إ-- م--- و----- ذ-- ر---.‬
‫----- '----- m----- w--------- d--- r-----‬
   
Каде се играчките? ‫أ-- ه- ا--------
‫--- h- a-------‬
Ми треба една кукла и едно плишано мече. ‫أ---- إ-- د--- و-- م- ا------.‬
‫----- '----- d----- w----- m-- a-------‬
Ми треба еден фудбал и една шаховска табла. ‫أ---- إ-- ك-- ق-- و-----.‬
‫----- '----- k---- q----- w----------‬
   
Каде е алатот? ‫أ-- ه- ا------
‫--- h- a----‬
Ми треба еден чекан и една клешта. ‫أ---- إ-- ش---- و-----.‬
‫----- '----- s------ w---------‬
Ми треба една дупчалка и еден штрафцигер. ‫أ---- إ-- م---- و--- م-- ب----.‬
‫----- '----- m------ w------- m---- b------‬
   
Каде е накитот? ‫أ-- ه- ا----------
‫--- h- a---------‬
Ми треба едно ланче и една нараквица. ‫أ---- إ-- س---- و--- س---.‬
‫----- '----- s------- w------- s----‬
Ми треба еден прстен и обетки. ‫أ---- ‘-- خ--- و--- أ----.‬
‫----- '-- k----- w------- '-----‬