македонски » арапски   Купување


54 [педесет и четири]

Купување

-

‫54 [أربعة وخمسون]‬
‫54 [arbet wakhamasun]‬

‫التسوق / التبضّع‬
‫alttaswq / altbdde‬

54 [педесет и четири]

Купување

-

‫54 [أربعة وخمسون]‬
‫54 [arbet wakhamasun]‬

‫التسوق / التبضّع‬
‫alttaswq / altbdde‬

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиالعربية
Сакам да купам еден подарок. ‫أ--- أ- أ---- ه---.‬
‫---- '--- '------- h----‬
Но не нешто премногу скапо. ‫و--- أ-- ت--- م----.‬
‫------- '---- t---- m----------‬
Можеби една рачна ташна? ‫ر--- ح---- ي-.‬
‫----- h------ y-‬
   
Која боја би ја сакале? ‫م- ا---- ا--- ت------ ؟-
‫-- a------ a---- t--------- ‬
Црна, кафеава или бела? ‫أ---- ب-- أ- أ--- ؟-
‫----- b--- '-- '----- ‬
Една голема или мала? ‫ح---- ك---- أ- ص---- ؟-
‫------ k------ '-- s------ ‬
   
Смеам ли да ја видам оваа? ‫م--- أ- أ-- ه-- ؟-
‫----- '--- '---- h----- ‬
Дали таа е од кожа? ‫ه- ه- م- ج-- ؟-
‫-- h- m-- j---- ‬
Или пак е од вештачки материјал? ‫أ- ه- م- م--- ا-------- ( ا-------- )‬
‫-- h- m-- m----- a------ ( a--------- )‬
   
Од кожа секако. ‫ط---- ، م- ج--.‬
‫------ , m-- j-----‬
Ова е еден особено добар квалитет. ‫و-- م- ن---- ج--- ل-----.‬
‫--- m-- n------ j------ l----------‬
И ташната навистина е со многу поволна цена. ‫و------- ث---- م---- ج---.‬
‫---------- t-------- m------ j----‬
   
Ми се допаѓа. ‫إ--- ت-----.‬
‫------- t-------‬
Ќе ја земам. ‫س-----.‬
‫---------‬
Дали можам евентуално да ја заменам? ‫ي----- ت------ ؟-
‫------ t-------- ‬
   
Се разбира. ‫ب-----.‬
‫--------‬
Ќе ја спакуваме како подарок. ‫س------ ل- ك----.‬
‫---------- l-- k--------‬
Таму од спротива е благајната. ‫ا------ ه---.‬
‫---------- h-----‬