македонски » арапски   Работа / Занимање


55 [педесет и пет]

Работа / Занимање

-

‫55 [خمسة وخمسون]‬
‫55 [khmst wakhamasun]‬

‫العمل / المهنة‬
‫aleamal / almuhnat‬

55 [педесет и пет]

Работа / Занимање

-

‫55 [خمسة وخمسون]‬
‫55 [khmst wakhamasun]‬

‫العمل / المهنة‬
‫aleamal / almuhnat‬

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиالعربية
Што сте по занимање? ‫م- م----- / أ-- م--- ت------
‫-- m---------- / a-- m--- t----‬
Мојот сопруг е лекар по занимање. ‫ز--- ط---.‬
‫---- t----‬
Јас полудневно работам како медицинска сестра. ‫و--- أ--- ب---- ج--- ك-----.‬
‫------ '----- b------ j----- k------‬
   
Набргу ќе одиме во пензија. ‫ق----- س------.‬
‫------- s----------‬
Но даноците се високи. ‫و--- ا------ م-----.‬
‫----- a--------- m----------‬
И здравственото осигурување е високо. ‫و------- ا---- م----.‬
‫--------- a------ m------‬
   
Што сакаш да бидеш? ‫م- ت--- أ- ت-----
‫--- t---- '-- t----‬
Јас би сакал / сакала да бидам инженер. ‫أ--- أ- أ--- م------.‬
‫---- '--- '----- m-------‬
Јас сакам да студирам на универзитетот. ‫أ--- أ- أ--- ف- ا------.‬
‫---- '--- '----- f- a---------‬
   
Јас сум практикант. ‫أ-- م----.‬
‫--- m-------‬
Јас не заработувам многу. ‫ل- أ--- ك-----.‬
‫--- '----- k-------‬
Јас сум на пракса во странство. ‫أ-- أ---- ف- د--- أ-----.‬
‫--- '--------- f- d----- '-------‬
   
Ова е мојот шеф. ‫ه-- ه- ر----.‬
‫---- h- r------‬
Јас имам љубезни колеги. ‫و------ ل----.‬
‫---------- l-------‬
Напладне секогаш одиме во кантината. ‫ع-- ا---- ن--- ج----- إ-- ا-----/ ا----- ف- ا------
‫---- a------ n------ j------ '----- a--------/ a------- f- a-----------‬
   
Јас барам едно работно место. ‫إ-- أ--- ل----- ع-- ع--.‬
‫----- '----- l------- e---- e--‬
Јас сум веќе една година невработен / невработена. ‫م-- ع-- و--- ع--- ع- ا----.‬
‫---- e-- w----- e---- e-- a----‬
Во оваа земја има премногу невработени. ‫ف- ه-- ا---- ا----- ع--- ع- ا----.‬
‫-- h--- a------ a------ e---- e-- a----‬