македонски » арапски   Делови на телото


58 [педесет и осум]

Делови на телото

-

‫58 [ثمانية وخمسون]‬
‫58 [thmanyt wakhamsun]‬

‫أجزاء الجسم‬
‫ajiza' aljsm‬

58 [педесет и осум]

Делови на телото

-

‫58 [ثمانية وخمسون]‬
‫58 [thmanyt wakhamsun]‬

‫أجزاء الجسم‬
‫ajiza' aljsm‬

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиالعربية
Јас цртам човек. ‫أ---- ر----.‬
‫------- r-----‬
Најпрво главата. ‫أ---- ا----.‬
‫------ a------‬
Човекот носи еден шешир. ‫ي---- ا---- ق----.‬
‫------ a------- q-----‬
   
Косата не му се гледа. ‫ل- ي--- ر--- ا----.‬
‫-- y----- r---- a--------‬
Ушите исто така не му се гледаат. ‫و-- ي--- أ---- ر--- ا------.‬
‫--- y----- a----- r---- a--------‬
Грбот исто така не му се гледа. ‫و-- ي--- ك--- ر--- ا----.‬
‫--- y----- k---- r---- a------‬
   
Ги цртам очите и устата. ‫إ-- أ--- ا------ و----.‬
‫----- '----- a-------- w------‬
Човекот танцува и се смее. ‫ي--- ا---- و----.‬
‫------ a------- w-------‬
Човекот има долг нос. ‫ل---- أ-- ط---.‬
‫-------- '--- t----‬
   
Тој во рацете носи еден стап. ‫إ-- ي--- ع-- ف- ي--.‬
‫------ y----- e---- f- y-----‬
Тој околу вратот носи исто така и еден шал. ‫و----- و----- ح-- ع---.‬
‫------- w------- h--- e------‬
Зима е и студено е. ‫ا---- ف-- ا----- و----- ب---.‬
‫------ f--- a--------- w------- b---‬
   
Рацете се силни. ‫ا------- ق----.‬
‫------------ q-------‬
Нозете исто така се силни. ‫و------- أ----.‬
‫-------- a-----‬
Човекот е од снег. ‫ا---- ه- م- ا----.‬
‫-------- h- m-- a---------‬
   
Тој не носи панталони и мантил. ‫إ-- ل- ي---- س------ و-- م-----.‬
‫------ l- y------ s------- w--- m------‬
Но човекот не се смрзнува. ‫و----- ل- ي--- ب-----.‬
‫--------- l- y------ b-------‬
Тоа е снешко. ‫إ-- ر-- ا----.‬
‫------ r---- a--------‬