македонски » арапски   Во пошта


59 [педесет и девет]

Во пошта

-

‫59 [تسعة وخمسون]‬
‫59 [tset wakhamasun]‬

‫في مكتب البريد‬
‫fi maktab albarid‬

59 [педесет и девет]

Во пошта

-

‫59 [تسعة وخمسون]‬
‫59 [tset wakhamasun]‬

‫في مكتب البريد‬
‫fi maktab albarid‬

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиالعربية
Каде е најблиската пошта? ‫أ-- ه- أ--- م--- ب-----
‫--- h- '----- m----- b---‬
Далеку ли е до најблиската пошта? ‫ه- ا------ ب---- إ-- أ--- م--- ب-----
‫-- a-------- b------ '----- '----- m----- b---‬
Каде е најблиското поштенско сандаче? ‫أ-- ه- أ--- ص---- ب-----
‫--- h- '----- s----- b---‬
   
Ми требаат неколку поштенски марки. ‫أ---- إ-- ب-- ا------ ا-------.‬
‫----- '----- b-- a-------- a------‬
За една картичка и едно писмо. ‫ل----- و-----.‬
‫-------- w---------‬
Колку чини поштарината за Америка? ‫ك- ر-- ا----- إ-- أ-------
‫--- r---- a------ '----- '-------‬
   
Колку е тежок пакетот? ‫ك- ي-- ا------
‫--- y----- a------‬
Можам ли да го испратам со авионска пошта? ‫أ------ إ----- ب------ ا------
‫--------- '-------- b-------- a----‬
Колку долго трае, додека да пристигне? ‫و-- ي----- ح-- ي----
‫--- y--------- h---- y--‬
   
Каде можам да телефонирам? ‫أ-- ي----- ا------ ب--------
‫--- y-------- a--------- b------‬
Каде е следната телефонска говорница? ‫أ-- ه- أ--- ك-- ل-------
‫---- h- '----- k---- l-------‬
Имате ли телефонски картички? ‫ه- ل--- ب---- ه-----
‫-- l----- b-------- h---‬
   
Имате ли телефонски именик? ‫ه- ل--- د--- ا-------
‫--- l----- d---- a-----‬
Го знаете ли повикувачкиот број за Австрија? ‫ه- ت--- ر-- ا----- ل-------
‫-- t----- r--- a------ l------‬
Само момент, да проверам. ‫ل---- س---- ن---.‬
‫-------- s------ n------‬
   
Линијата е секогаш зафатена. ‫ا--- م---- ب-------.‬
‫------ m------- b----------‬
Кој број го биравте? ‫م- ه- ا---- ا--- ا-------
‫--- h- a------ a---- a--------‬
Најпрво морате да изберете нула. ‫ع--- أ- ت---- ف- ا---- ا---- ص--.‬
‫---- '--- t------ f- a------- a------ s---‬