македонски » арапски   Читање и пишување


6 [шест]

Читање и пишување

-

‫6 [ستة]‬
‫6 [stt]‬

‫القراءة والكتابة‬
‫alqqara'at walkitabat‬

6 [шест]

Читање и пишување

-

‫6 [ستة]‬
‫6 [stt]‬

‫القراءة والكتابة‬
‫alqqara'at walkitabat‬

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиالعربية
Јас читам. ‫أ-- أ---.‬
‫--- '------‬
Јас читам една буква. ‫أ--- ح-----.‬
‫---- h-----‬
Јас читам еден збор. ‫أ--- ك---.‬
‫---- k------‬
   
Јас читам една реченица. ‫ أ--- ج---.‬
‫ '---- j------‬
Јас читам едно писмо. ‫ أ--- ر----.‬
‫ '---- r-------‬
Јас читам една книга. ‫ أ--- ك-----.‬
‫ '---- k------‬
   
Јас читам. ‫أ-- أ---.‬
‫--- '------‬
Ти читаш. ‫أ--- ت--- / أ--- ت-----.‬
‫--- t---- / a-- t---------‬
Тој чита. ‫ه- ي---.‬
‫-- y------‬
   
Јас пишувам. ‫أ-- أ---.‬
‫--- '------‬
Јас пишувам една буква. ‫أ--- ح-----.‬
‫------ h-----‬
Јас пишувам еден збор. ‫أ--- ك---.‬
‫----- k------‬
   
Јас пишувам една реченица. ‫أ--- ج---.‬
‫------ j-----‬
Јас пишувам едно писмо. ‫أ--- ر----.‬
‫----- r-------‬
Јас пишувам една книга. ‫أ--- ك-----.‬
‫----- k------‬
   
Јас пишувам. ‫أ-- أ---.‬
‫--- '------‬
Ти пишуваш. ‫أ--- ت--- / أ--- ت-----.‬
‫--- t----- / a-- t--------‬
Тој пишува. ‫ه- ي---.‬
‫-- y------‬