македонски » арапски   Редни броеви


61 [шеесет и еден]

Редни броеви

-

‫61 [واحد وستون]‬
‫61 [wahd wstwn]‬

‫الأعداد الترتيبية‬
‫al'aedad altrtybyt‬

61 [шеесет и еден]

Редни броеви

-

‫61 [واحد وستون]‬
‫61 [wahd wstwn]‬

‫الأعداد الترتيبية‬
‫al'aedad altrtybyt‬

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиالعربية
Првиот месец е јануари. ‫ا---- ا---- ه- ك---- ا-----.‬
‫--------- a------- h- k---- a--------‬
Вториот месец е февруари. ‫ا---- ا----- ه- ش---.‬
‫--------- a-------- h- s----‬
Третиот месец е март. ‫ا---- ا----- ه- آ---.‬
‫--------- a---------- h- a----‬
   
Четвртиот месец е април. ‫ا----- ا----- ه- ن----.‬
‫-------- a------- h- n----‬
Петтиот месец е мај. ‫ا---- ا----- ه- أ---.‬
‫---------- a------- h- '-----‬
Шесттиот месец е јуни. ‫ا---- ا----- ه- ح-----.‬
‫---------- a------- h- h-------‬
   
Шест месеци се половина година. ‫ا----- ا---- ع---- ع- ن-- س--.‬
‫--------- a---- e------ e-- n-- s------‬
јануари, февруари, март ‫ك---- ا------ ش---- آ-----
‫----- a--------- s------- a-----‬
април, мај, јуни. ‫ن----- أ---- ح-----.‬
‫------ '------ h-------‬
   
Седмиот месец е јули. ‫ا---- ا----- ه- ت---.‬
‫--------- a------- h- t-----‬
Осмиот месец е август. ‫ا---- ا----- ه- آ-.‬
‫---------- a--------- h- a--‬
Деветтиот месец е септември. ‫ا---- ا----- ه- أ----.‬
‫--------- a------- h- '-----‬
   
Десеттиот месец е октомври. ‫ا---- ا----- ه- ت---- ا----.‬
‫---------- a------- h- t------ a-----‬
Единаесеттиот месец е ноември. ‫ا---- ا----- ع-- ه- ت---- ا-----.‬
‫--------- a----- e--- h- t------ a--------‬
Дванаесеттиот месец е декември. ‫ا---- ا----- ع-- ه- ك---- ا----.‬
‫---------- a------ e--- h- k---- a----‬
   
Дванаесет месеци се една година. ‫ا----- ع-- ش---- ه- ع---- ع- س--.‬
‫------- e--- s------ h- e------ e-- s-----‬
јули, август, септември, ‫ت---- آ-- أ------
‫----- a--- '------‬
октомври, ноември, декември. ‫ت---- ا----- ت---- ا------ ك---- ا----.‬
‫------ a----- t------ a--------- k---- a----‬