македонски » арапски   Негирање 2


65 [шеесет и пет]

Негирање 2

-

‫65 [خمسة وستون]‬
‫65 [khmssat wastwn]‬

‫النفي 2‬
‫alnnafi 2‬

65 [шеесет и пет]

Негирање 2

-

‫65 [خمسة وستون]‬
‫65 [khmssat wastwn]‬

‫النفي 2‬
‫alnnafi 2‬

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиالعربية
Скап ли е прстенот? ‫ه- ا----- غ--- ا------
‫-- a------- g---- a---------‬
Не, тој чини само сто евра. ‫ل-- ث--- م--- ي--- ف--.‬
‫--- t------- m----- y--- f----‬
Но јас имам само педесет. ‫و--- ل- أ--- س-- خ----.‬
‫------ l- '----- s---- k------‬
   
Готов / готова ли си веќе? ‫ه- أ-- ج-----
‫-- '--- j---‬
Не, сеуште не сум. ‫ل-- ل-- ب--.‬
‫--- l--- b---‬
Но веднаш ќе бидам готов / готова. ‫و--- ق----- أ--- ج-----.‬
‫------- q------ '---- j------‬
   
Сакаш ли уште супа? ‫أ---- م----- م- ا-------
‫------ m------ m-- a------‬
Не, не сакам повеќе. ‫ل-- ل- أ--- أ---.‬
‫--- l- '---- '------‬
Но сакам уште еден сладолед. ‫و--- ا----- م- ا-------
‫------ a------ m-- a---------‬
   
Живееш ли веќе долго овде? ‫أ---- م- ز-- ب--- ه----
‫-------- m-- z---- b---- h--‬
Не, штотуку еден месец. ‫ل-- م-- ش-- ف--.‬
‫--- m---- s---- f----‬
Но познавам веќе многу луѓе. ‫و--- ت---- ع-- ا-------.‬
‫------ t------ e---- a---------‬
   
Патуваш ли утре накај дома? ‫ه- س----- غ--- إ-- د------
‫-- s-------- g----- '----- d----‬
Не, дури за викендот. ‫ل-- ل-- ق-- ن---- ا------.‬
‫--- l--- q--- n------ a-------‬
Но се враќам веќе во недела. ‫و--- س---- ي-- ا----.‬
‫------ s------ y--- a-------‬
   
Дали твојата ќерка е веќе возрасна? ‫ه- ب--- ا---- س- ا------
‫-- b------- a------ s--- a-------‬
Не, таа е штотуку седумнаесет. ‫ل------ ا--- ا------ ع---.‬
‫------------ a--- a--------- e---‬
Но таа веќе има дечко. ‫و-- ذ-- أ--- ل-- ص---.‬
‫---- d--- '----- l--- s----‬