македонски » арапски   Присвојни заменки 1


66 [шеесет и шест]

Присвојни заменки 1

-

‫66 [ستة وستون]‬
‫66 [stt wstwn]‬

‫ضمائر الملكية 1‬
‫dmayir almilkiat 1‬

66 [шеесет и шест]

Присвојни заменки 1

-

‫66 [ستة وستون]‬
‫66 [stt wstwn]‬

‫ضمائر الملكية 1‬
‫dmayir almilkiat 1‬

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиالعربية
јас – мој ‫أ-- ـ-------- ي / ـ------
‫--- y / y‬
Неможам да го најдам мојот / својот клуч. ‫ل- أ-- م-----.‬
‫--- '---- m-------‬
Неможам да го најдам мојот / својот возен билет. ‫ل- أ-- ت---- س---.‬
‫--- '---- t---------- s----‬
   
ти – твој ‫ أ-- ـ------- ـ--/ ك-
‫ '--- k/ k‬
Го најде ли твојот / својот клуч? ‫ه- و--- م-------
‫-- w------ m------‬
Го најде ли твојот / својот возен билет? ‫ه- و--- ت---- س-----
‫-- w------ t-------- s-----‬
   
тој – негов ‫ه- ـ-------- ـ-----/ ه-
‫-- h/ h‬
Знаеш ли каде е неговиот клуч? ‫أ---- أ-- ه- م-------
‫------- '--- h- m-------‬
Знаеш ли каде е неговиот возен билет? ‫أ---- أ-- ه- ت---- س-----
‫------- '--- h- t-------- s-----‬
   
таа – нејзин ‫ه- ـ--------- ه- / ـ-----
‫-- h- / h-‬
Нејзините пари ги нема. ‫ل-- ف--- ن-----.‬
‫---- f------ n------‬
А и нејзината кредитна картичка ја нема. ‫ك-- أ--- ف--- ب------ ا---------.‬
‫--- '------ f------ b--------- a------------‬
   
ние – наш ‫ن-- ـ-------- ن--
‫---- n-‬
Нашиот дедо е болен. ‫ج--- م---.‬
‫----- m----‬
Нашата баба е здрава. ‫ج---- ب--- ج---.‬
‫------ b------- j-------‬
   
вие – ваш ‫أ--- ـ-------- ك- ـ-----/أ---- ـ------- ـ----
‫----- k-- k-/a--- k-‬
Деца, каде е вашиот татко? ‫ي- أ----- أ-- و-------
‫--- '------ '--- w--------‬
Деца, каде е вашата мајка? ‫ي- أ----- أ-- و--------
‫--- '------- '--- w----------‬