македонски » арапски   голем – мал


68 [шеесет и осум]

голем – мал

-

‫68 [ثمانية وستون]‬
‫68 [thmanit wastwn]‬

‫كبيرـــــــصغير‬
‫kbirsghyr‬

68 [шеесет и осум]

голем – мал

-

‫68 [ثمانية وستون]‬
‫68 [thmanit wastwn]‬

‫كبيرـــــــصغير‬
‫kbirsghyr‬

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиالعربية
голем и мал ‫ك--- و-----
‫---- w-------‬
Слонот е голем. ‫ا---- ك---.‬
‫------- k----‬
Глушецот е мал. ‫ا---- ص---.‬
‫------ s-----‬
   
темен и светол ‫م--- و-----
‫------ w------‬
Ноќта е темна. ‫ا----- م----.‬
‫--------- m--------‬
Денот е светол. ‫ا---- م---.‬
‫------ m------‬
   
стар и млад ‫ط--- ف- ا--- و----
‫---- f- a----- w-----‬
Нашиот дедо е многу стар. ‫ج--- ط--- ف- ا--- (ع---).‬
‫---- t--- f- a----- (e---)‬
Пред 70 години беше уште млад. ‫و--- س---- ع---- ك-- ش----.‬
‫----- s----- e----- k-- s------‬
   
убав и грд ‫ج--- و-----
‫---- w------‬
Пеперутката е убава. ‫ا------ ج----.‬
‫---------- j-------‬
Пајакот е грд. ‫ا------- ق---.‬
‫---------- q----‬
   
дебел и слаб / тенок ‫س--- و-----
‫---- w------‬
Жена со 100 килограми е дебела. ‫إ---- و---- 100 ك----- س----.‬
‫-------- w------- 100 k------ s-------‬
Маж со 50 килограми е слаб. ‫ر-- و--- 50 ك--- ه- ن---.‬
‫---- w----- 50 k--- h- n----‬
   
скап и евтин ‫غ---(ب--- ا----)و-----
‫------(b--- a-----)w-----‬
Автомобилот е скап. ‫ا------ ب---- ا----.‬
‫---------- b------ a---------‬
Весникот е евтин. ‫ا------ ر----.‬
‫---------- r-------‬