македонски » арапски   треба / има потреба – сака


69 [шеесет и девет]

треба / има потреба – сака

-

‫69[تسعة وستون]‬
69[tiseat wastun]

يحتاج يريد
yahtaj yurid

69 [шеесет и девет]

треба / има потреба – сака

-

‫69[تسعة وستون]‬
69[tiseat wastun]

يحتاج يريد
yahtaj yurid

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиالعربية
Ми треба кревет. ‫أ---- إ-- س---.‬
a----- '----- s-----.
Сакам да спијам. ‫أ--- أ- أ---.‬
a--- '-- '-----.
Има ли овде кревет? ‫ه- ه--- س-----
h- h---- s-----?
   
Ми треба светилка. ‫أ---- إ-- م----.‬
a----- '----- m-----.
Сакам да читам. ‫أ--- أ- أ---.‬
a--- '-- '------.
Има ли овде една светилка? ‫ه- ه--- م------
h- h---- m-----?
   
Ми треба телефон. ‫أ---- إ-- ه---.‬
a----- '----- h---.
Сакам да телефонирам. ‫أ--- أ- أ--- ه------.‬
a--- '-- '------ h-------.
Има ли овде телефон? ‫ه- ه--- ه-----
h- h---- h---?
   
Ми треба камера. ‫أ---- إ-- آ-- ت----.‬
a----- '----- a--- t-----.
Сакам да фотографирам. ‫أ--- أ- أ----.‬
a--- '-- a----.
Има ли овде камера? ‫ه- ه--- آ-- ت------
h- h---- a--- t-----?
   
Ми треба компјутер. ‫أ---- إ-- ح----.‬
a----- '----- h----.
Сакам да испратам една E-mail порака. ‫أ--- أ- أ--- ر---- إ--------.‬
a--- '-- '----- r-------- '--------------.
Има ли овде компјутер? ‫ه- ه--- ح----.‬
h- h---- h-----.
   
Ми треба пенкало. ‫أ---- إ-- ق-- ح-- ن---.‬
a----- '----- q---- h--- n-------.
Сакам да напишам нешто. ‫أ--- أ- أ--- ش----.‬
a--- '-- '----- s------.
Има ли овде лист хартија и пенкало? ‫ه- ه--- و--- و--- ح-- ن-----
h- h---- w------ w----- h--- n-------?