македонски » арапски   нешто сака


71 [седумдесет и еден]

нешто сака

-

‫71[واحد وسبعون]‬
‫71[wahid wasabeun]‬

‫أراد / أحب شيئاً‬
‫arad / 'uhibb shyyaan‬

71 [седумдесет и еден]

нешто сака

-

‫71[واحد وسبعون]‬
‫71[wahid wasabeun]‬

‫أراد / أحب شيئاً‬
‫arad / 'uhibb shyyaan‬

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиالعربية
Што сакате? ‫م- ت-------
‫-- t------‬
Сакате ли да играте фудбал? ‫أ----- ا---- ب--- ا------
‫------- a------ b----- a-----‬
Сакате ли да си ги посетите пријатели? ‫أ----- ز---- أ-------
‫------- z----- '------‬
   
сака ‫أ----
‫----‬
Не сакам да задоцнам. ‫ل- أ--- ا----- م------.‬
‫--- '---- a------ m--------‬
Не сакам да одам таму. ‫ل- أ--- ا----- إ-- ه---.‬
‫-- '---- a--------- '----- h-----‬
   
Сакам да си одам дома. ‫أ--- ا----- إ-- ا----.‬
‫---- a--------- '----- a-----‬
Сакам да останам дома. ‫أ--- ا----- ف- ا----.‬
‫---- a------ f- a-----‬
Сакам да бидам сам / сама. ‫أ--- أ- أ--- ل----.‬
‫---- '-- '---- l-------‬
   
Сакаш ли да останеш овде? ‫أ---- ا----- ه----
‫------ a------ h--‬
Сакаш ли да јадеш овде? ‫أ---- أ- ت--- ه----
‫------ '--- t---- h--‬
Сакаш ли да спиеш овде? ‫أ---- أ- ت--- ه----
‫------ '--- t---- h--‬
   
Сакате ли да тргнете утре? ‫أ---- ا----- غ-----
‫------ a------- g-----‬
Сакате ли да останете до утре? ‫أ---- ا----- ح-- ا-----
‫----- a------ h---- a----‬
Сакате ли сметката да ја платите утре? ‫أ---- د-- ا----- غ-----
‫------ d--- a------ g-----‬
   
Сакате ли во диско? ‫أ------ ا----- إ-- ا-------
‫-------- a--------- '----- a------‬
Сакате ли во кино? ‫أ------ ا----- إ-- ا--------
‫-------- a--------- '----- a-------‬
Сакате ли во кафуле? ‫أ------ ا----- إ-- ا-------
‫-------- a--------- '----- a-------‬