македонски » арапски   Часови / Време


8 [осум]

Часови / Време

-

‫8 [ثمانٍية]‬
‫8 [thmaniny]‬

‫التوقيت‬
‫alttawqit‬

8 [осум]

Часови / Време

-

‫8 [ثمانٍية]‬
‫8 [thmaniny]‬

‫التوقيت‬
‫alttawqit‬

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиالعربية
Извинете! ‫إ-- س---- / ع------
‫------ s----- / e-----‬
Колку е часот, Ве молам? ‫ع----- ك- ا-------
‫------- k-- a--------‬
Благодарам многу. ‫ش---- ج-----.‬
‫------- j------‬
   
Часот е еден. ‫إ--- ا------.‬
‫------- a---------‬
Часот е два. ‫إ--- ا------.‬
‫------- a-----------‬
Часот е три. ‫إ--- ا------.‬
‫------- a-------------‬
   
Часот е четири. ‫إ--- ا------.‬
‫------- a----------‬
Часот е пет. ‫إ--- ا------.‬
‫------- a----------‬
Часот е шест. ‫إ--- ا------.‬
‫------- a----------‬
   
Часот е седум. ‫إ--- ا------.‬
‫------- a----------‬
Часот е осум. ‫إ--- ا------.‬
‫------- a------------‬
Часот е девет. ‫إ--- ا------.‬
‫------- a----------‬
   
Часот е десет. ‫إ--- ا------.‬
‫------- a----------‬
Часот е единаесет. ‫إ--- ا------ ع---.‬
‫------- a------- e--------‬
Часот е дванаесет. ‫إ--- ا------ ع---.‬
‫------- a---------- e---‬
   
Една минута има шеесет секунди. ‫ا------ ع---- ع- س--- ث----.‬
‫---------- e-------- e-- s----- t----‬
Еден час има шеесет минути. ‫ا----- ع---- ع- س--- د----.‬
‫-------- e-------- e-- s----- d-------‬
Еден ден има дваесет и четири часа. ‫ا---- ع---- ع- أ--- و----- س---.‬
‫------ e------ e-- a--- w------ s-----‬