македонски » арапски   Минато време 2


82 [осумдесет и два]

Минато време 2

-

+ ‫82[اثنان وثمانون]‬82[athnan wathamanuna]

+ ‫صيغة الماضي 2‬syghat almadi 2

82 [осумдесет и два]

Минато време 2

-

‫82[اثنان وثمانون]‬
82[athnan wathamanuna]

‫صيغة الماضي 2‬
syghat almadi 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиالعربية
Мораше ли да повикаш едно болничко возило? ‫ه- ا----- إ-- ط-- س---- إ------
h- a-------- '----- t---- s------ '------?
+
Мораше ли да го повикаш лекарот? ‫ه- ا----- إ-- ا------ ا-------
h- a--------- '----- a-------- a-----?
+
Мораше ли да ја повикаш полицијата? ‫ه- ا----- إ-- ط-- ا-------
h- a-------- '----- t---- a-------?
+
   
Го имате ли телефонскиот број? Сега го имав. ‫أ------ ر-- ا------ ك-- ل-- م-- ق---.‬
a-------- r--- a-------? k-- l---- m---- q----.
+
Ја имате ли адресата? Сега ја имав. ‫أ------ ا------- ك-- ل-- م-- ق---.‬
a---------- a--------? k-- l---- m---- q----.
+
Имате ли карта од градот? Сега ја имав. ‫أ------ م--- ا------- ك-- ل-- م-- ق---.‬
a--------- m------- a----------? k-- l---- m---- q----.
+
   
Дојде ли тој точно на време? Тој не можеше да дојде точно на време. ‫ه- أ-- ف- ا------ ل- ي---- م- ا----- ف- ا---- ا------.‬
h- '---- f- a------? l- y-------- m-- a------ f- a----- a------.
+
Го најде ли тој патот? Тој не можеше да го најде патот. ‫ه- و-- ا------ ل- ي---- م- ا----- ع---.‬
h- w---- a------? l- y-------- m-- a------- e------.
+
Те разбира ли тој? Тој не можеше да ме разбере. ‫ه- ف---- ل- ي---- م- ف---.‬
h- f----? l- y-------- m-- f-----.
+
   
Зошто не можеше да дојдеш точно на време? ‫ل-- ل- ت--- ف- ا---- ا--------
l-- l- t-- f- a----- a------?
+
Зошто не можеше да го најдеш патот? ‫ل-- ل- ت---- م- إ---- ا-------
l-- l- t-------- m-- '----- a-----?
+
Зошто не можеше да го разбереш? ‫ل-- ل- ت---- م- ف-----
l-- l- t-------- m-- f----?
+
   
Не можев да дојдам точно на време, бидејки немаше автобус. ‫ل- أ---- م- ا------ ل-- ا------- ل- ت---.‬
l-- '-------- m-- a---------- l----- a-------- l- t-----.
+
Не можев да го најдам патот, бидејки немав карта на градот. ‫ل- أ---- م- إ---- ا------ إ- ل- ي-- ل-- م--- ا------.‬
l- '-------- m-- '----- a-------- '---- l- y---- l---- m------- a---------.
+
Не можев да го разберам, бидејки музиката беше толку гласна. ‫ل- أ---- م- ف---- ل-- ا------- ك--- ص---- ب---.‬
l-- '-------- m-- f------- l----- a-------- k---- s--------- b-------.
+
   
Морав да земам едно такси. ‫ا----- ل--- س---- أ---.‬
a--------- l------- s------ '------.
+
Морав да купам карта на градот. ‫ا----- ل---- م--- ل------.‬
a--------- l------- m------- l----------.
+
Јас морав да го исклучам радиото. ‫ا----- ل----- ا------.‬
a--------- l-------- a---------.
+