македонски » арапски   Прашања – Минато време 1


85 [осумдесет и пет]

Прашања – Минато време 1

-

‫85[خمسة وثمانون]‬
‫85[khmsat wathmanwn]‬

‫أسئلة –صيغة الماضي 1‬
‫asyilat -syghat almadi 1‬

85 [осумдесет и пет]

Прашања – Минато време 1

-

‫85[خمسة وثمانون]‬
‫85[khmsat wathmanwn]‬

‫أسئلة –صيغة الماضي 1‬
‫asyilat -syghat almadi 1‬

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиالعربية
Колку имате испиено? ‫ك- ش-----
‫--- s----‬
Колку работевте? ‫ك- أ---- م- ا------
‫--- '------- m-- a-----‬
Колку напишавте? ‫ك- ك-----
‫--- k-----‬
   
Како спиевте? ‫ك-- ن----
‫--- n--‬
Како го положивте испитот? ‫ك-- ا---- ا---------
‫--- a------ a---------‬
Како го најдовте патот? ‫ك-- ع--- ع-- ا-------
‫--- e------- e---- a-------‬
   
Со кого разговаравте? ‫م- م- ت------
‫-- m-- t--------‬
Со кого се договоривте? ‫م- م- ت-------
‫-- m-- t-------‬
Со кого славевте роденден? ‫م- م- ا----- ف- ع-- ا--------
‫-- m-- a------- f- e-- a------‬
   
Каде бевте? ‫أ-- ك----
‫--- k---‬
Каде живеевте? ‫أ--- ك-- ت-----
‫---- k--- t----‬
Каде работевте? ‫أ-- ك-- ت------
‫--- k--- t-------‬
   
Што препорачавте? ‫ب-- ن-----
‫--- n-----‬
Што јадевте? ‫م--- أ-----
‫------ '------‬
Како дознавте? ‫م--- ت------
‫------ t-------‬
   
Колку брзо возевте? ‫ك- ك--- س---- و--- ت-----
‫--- k---- s----- w----- t---‬
Колку долго летавте? ‫ك- د-- ا--------
‫--- d-- a------‬
Колку високо скокнавте? ‫إ-- أ- ع--- ق-----
‫------ '-- e-- q-----‬