македонски » арапски   Споредни реченици со дали


93 [деведесет и три]

Споредни реченици со дали

-

‫93 [ثلاثة وتسعون]‬
‫93 [thlatht watasewn]‬

‫الجمل الثانوية مع إنْ‬
‫aljamal alththanawiat mae 'in‬

93 [деведесет и три]

Споредни реченици со дали

-

‫93 [ثلاثة وتسعون]‬
‫93 [thlatht watasewn]‬

‫الجمل الثانوية مع إنْ‬
‫aljamal alththanawiat mae 'in‬

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиالعربية
Незнам, дали тој ме сака. ‫ل- أ--- إ- ك-- ي----.‬
‫--- '---- '--- k-- y-------‬
Незнам, дали тој ќе се врати. ‫ل- أ--- إ- ك-- س----.‬
‫--- '---- '--- k-- s-------‬
Незнам, дали тој ќе ме побара. ‫ل- أ--- إ- ك-- س---- ب-.‬
‫--- '---- '--- k-- s-------- b-‬
   
Дали тој навистина ме сака? ‫أ------ ي- ت----
‫--------- y- t----‬
Дали тој навистина ќе се врати? ‫ه- س----- ي- ت----
‫-- s------- y- t----‬
Дали тој навистина ќе ме побара? ‫ه- س---- ب-- ي- ت----
‫-- s-------- b--- y- t----‬
   
Се прашувам, дали тој мисли на мене? ‫إ-- أ----- إ- ك-- ي--- ب-.‬
‫----- '-------- '--- k-- y------- b--‬
Се прашувам, дали тој има некоја друга? ‫إ-- أ----- ع-- إ-- ك--- ل--- ص---- أ---.‬
‫----- '-------- e---- '----- k---- l----- s------ '------‬
Се прашувам, дали лаже? ‫إ-- أ----- ع-- إ-- ك-- ي---.‬
‫----- '-------- e---- '----- k-- y------‬
   
Дали тој навистина мисли на мене? ‫ه- ي--- ب-- ي- ت----
‫-- y------- b-- y- t----‬
Дали тој навистина има некоја друга? ‫ه- ل--- ص---- أ---- ي- ت----
‫--- l----- s------ '------- y- t----‬
Дали тој навистина ја кажува вистината? ‫ه- ي--- ا------- ي- ت----
‫-- y---- a--------- y- t----‬
   
Се сомневам, дали навистина му се допаѓам. ‫إ-- أ-- ف--- إ-- ك-- ي---- ح---.‬
‫----- '------ f--- '----- k-- y------ h----‬
Се сомневам, дали ќе ми пише. ‫إ-- أ-- ف--- إ-- ك-- س---- ل-.‬
‫----- '------ f--- '----- k-- s------- l--‬
Се сомневам, дали ќе се ожени со мене. ‫إ-- أ-- ف--- إ-- ك-- س-------.‬
‫----- '------ f--- '----- k-- s--------------‬
   
Дали му се навистина допаѓам? ‫أ----- إ- ك-- ح--- أ----.‬
‫-------- '--- k--- h---- '--------‬
Дали тој навистина ќе ми пише? ‫س---- ل-. أ----- إ- ك-- ح----
‫------- l- '-------- '--- k-- h----‬
Дали тој навистина ќе се ожени со мене? ‫أ----- إ- ك-- ح--- س-------.‬
‫-------- '--- k-- h---- s--------------‬