македонски » арапски   Сврзници 1


94 [деведесет и четири]

Сврзници 1

-

‫94 [أربعة وتسعون]‬
‫94 [arbiet wataseun]‬

‫أدوات الربط 1‬
‫adawat alrrabt 1‬

94 [деведесет и четири]

Сврзници 1

-

‫94 [أربعة وتسعون]‬
‫94 [arbiet wataseun]‬

‫أدوات الربط 1‬
‫adawat alrrabt 1‬

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиالعربية
Чекај, додека да престане дождот. ‫ا---- ح-- ي---- ا----.‬
‫------- h---- y--------- a------‬
Чекај, додека да бидам готов / готова. ‫ا---- ، ح-- أ--- ج-----.‬
‫------- , h---- '----- j------‬
Чекај, додека тој да се врати. ‫ا---- ح-- ي---.‬
‫------- h---- y----‬
   
Ќе почекам, додека ми се исуши косата. ‫س----- ح-- ي-- ش---.‬
‫--------- h---- y---- s-----‬
Ќе почекам, додека да заврши филмот. ‫س----- ح-- ي---- ا-----.‬
‫--------- h---- y------ a-------‬
Ќе почекам, додека семафорот светне зелено. ‫س----- ح-- ت--- ا------ خ----.‬
‫--------- h---- t----- a---------- k-------‬
   
Кога патуваш на одмор? ‫م-- س----- ف- إ---- ؟-
‫---- s-------- f- '------ ‬
Уште пред летниот распуст? ‫ق-- أ- ت--- ا----- ا------.‬
‫---- '-- t---- a------- a----------‬
Да, уште пред да започне летниот распуст. ‫ن-- ، ق-- ب---- ا----- ا------.‬
‫---- , q--- b------ a------- a----------‬
   
Поправи го кровот, пред да започне зимата. ‫ا--- ا---- ق-- أ- ي--- ا-----.‬
‫----- a------ q--- '-- y--- a----------‬
Измиј си ги рацете, пред да седнеш на масата. ‫إ--- ي--- ق-- أ- ت--- إ-- ا------.‬
‫--------- y---- q--- '-- t----- '----- a----------‬
Затвори го прозорецот, пред да излезеш. ‫إ--- ا------ ق-- أ- ت---.‬
‫-------- a---------- q--- '-- t-------‬
   
Кога ќе се вратиш дома? ‫م-- س---- إ-- ا---- ؟-
‫---- s----- '----- a----- ‬
По наставата? ‫ب-- ا----.‬
‫---- a------‬
Да, откако ќе заврши наставата. ‫ن-- ، ب-- ا----- ا----.‬
‫---- , b--- a------- a------‬
   
Откако тој имаше несреќа, не можеше повеќе да работи. ‫ب-- أ- ت--- ل---- ل- ي-- ق----- ع-- ا----.‬
‫--- '-- t----- l------- l- y---- q------ e---- a----‬
Откако тој ја загуби работата, тој замина за Америка. ‫ب-- أ- خ-- ع--- س------ أ-----.‬
‫---- '-- k----- e------ s-------- '------‬
Откако тој замина за Америка, тој стана богат. ‫ب-- أ- س--- إ-- أ----- أ--- غ----.‬
‫---- '--- s---- '----- '------ '----- g------‬