македонски » арапски   Двојни сврзници


98 [деведесет и осум]

Двојни сврзници

-

‫98 [ثمايةٍ وتسعون]‬
‫98 [thmayt wataseun]‬

‫أدوات الربط المزدوجة‬
‫adawat alrrabt almuzdawijat‬

98 [деведесет и осум]

Двојни сврзници

-

‫98 [ثمايةٍ وتسعون]‬
‫98 [thmayt wataseun]‬

‫أدوات الربط المزدوجة‬
‫adawat alrrabt almuzdawijat‬

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиالعربية
Патувањето навистина беше убаво, но премногу напорно. ‫ك--- ا----- ج---- و----- م----.‬
‫---- a-------- j------ w---------- m-------‬
Возот навистина беше точен, ама преполн. ‫و-- ا----- ف- م---- و---- ك-- م-----.‬
‫---- a------ f- m------- w--------- k-- m------‬
Хотелот навистина беше удобен, ама премногу скап. ‫ك-- ا----- م----- و---- غ-----.‬
‫--- a------- m------ w--------- g-------‬
   
Тој ќе го земе или автобусот или возот. ‫ س----- إ-- ا------ أ- ا-----.‬
‫ s---------- '---- a-------- '-- a-------‬
Тој ќе дојде или вечерва или утре изутрина. ‫س---- إ-- م--- ا---- أ- ص--- ا---.‬
‫----- '---- m---- a----- '-- s---- a-----‬
Тој ќе живее или кај нас или во хотел. ‫س---- إ-- ع---- أ- ف- ف---.‬
‫------- '---- e------ '-- f- f------‬
   
Таа зборува како шпански, исто така и англиски. ‫إ-- ي---- ا-------- ك-- ا---------.‬
‫------ y--------- a----------- k--- a--------‬
Таа живееше како во Мадрид, исто така и во Лондон. ‫ع--- ف- م---- ك-- ف- ل---.‬
‫----- f- m----- k--- f- l-----‬
Таа како што ја знае Шпанија, исто така ја знае и Англија. ‫إ--- ت--- ا------ ك-- ت--- ا------.‬
‫------- t----- '-------- k--- t----- a---------‬
   
Тој не само што е глуп, туку исто така е и мрзелив. ‫إ-- ل-- غ---- ف-- ب- و------.‬
‫------ l--- g------ f---- b-- w-------‬
Таа не само што е убава, туку исто така е и интелигентна. ‫ه- ل--- ج---- ف--- ب- و----.‬
‫-- l----- j------ f----- b-- w---------‬
Таа не зборува само германски, туку и француски. ‫ل------ ا-------- ف-- و---- ا------- أ----.‬
‫----------- a---------- f---- w-------- a---------- a-----‬
   
Јас не умеам да свирам ниту на клавир, ниту пак на гитара. ‫إ-- ل----- ا------ و-- ا------.‬
‫----- l------ a------ w--- a---------‬
Јас не умеам да танцувам ниту валцер, ниту пак самба. ‫ل- أ--- ا----- و-- ا------.‬
‫-- '----- a------ w--- a--------‬
Мене не ми се допаѓа нити операта, ниту пак балетот. ‫ل- أ-- ا------ و-- ر--- ا------.‬
‫-- '----- a-------- w--- r----- a-------‬
   
Колку побргу работиш, толку порано ќе бидеш готов. ‫ك--- أ---- ف- ا---- ك--- أ----- م-----.‬
‫----- '------ f- a------ k------ '------- m------‬
Колку порано ќе дојдеш, толку порано можеш да си одиш. ‫ك--- أ--- ف- ا----- ، ك--- أ--- ف- ا------
‫----- '----- f- a------ , k------ '----- f- a---------‬
Колку човек старее, толку човек станува поудобен. ‫ك--- ك-- ا------- ك--- أ--- م-----.‬
‫----- k---- a---------- k------ '----- m------‬