македонски » белоруски   Активности


13 [тринаесет]

Активности

-

+ 13 [трынаццаць]13 [trynatstsats’]

+ Род заняткаўRod zanyatkau

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскибеларуская
Што прави Марта? Чы- з-------- М----?
C--- z---------- M----?
+
Таа работи во канцеларија. Ян- п----- ў о----.
Y--- p------ u o----.
+
Таа работи на компјутер. Ян- п----- з- к----------.
Y--- p------ z- k-----------.
+
   
Каде е Марта? Дз- М----?
D-- M----?
+
Во кино. У к---.
U k---.
+
Таа гледа филм. Ян- г------- ф----.
Y--- g--------- f----.
+
   
Што прави Петар? Чы- з-------- П----?
C--- z---------- P----?
+
Тој студира на универзитет. Ён в------ в- у-----------.
E- v--------- v- u------------.
+
Тој студира јазици. Ён в------ м---.
E- v------- m---.
+
   
Каде е Петар? Дз- П----?
D-- P----?
+
Во кафуле. У к------.
U k-------.
+
Тој пие кафе. Ён п-- к---.
E- p-- k---.
+
   
Каде сакаат да одат тие? Ку-- я-- л----- х------?
K--- y--- l-------- k--------?
+
На концерт. На к------.
N- k-------.
+
Тие со задоволство слушаат музика. Ян- л----- с------ м-----.
Y--- l-------- s-------- m-----.
+
   
Каде не сакаат да одат тие? Ку-- я-- н- л----- х------?
K--- y--- n- l-------- k--------?
+
Во диско. На д--------.
N- d--------.
+
Тие не танцуваат со задоволство. Ім н- п--------- т--------.
І- n- p----------- t----------.
+