македонски » белоруски   Фамилија


2 [два]

Фамилија

-

2 [два]
2 [dva]

Сям’я
Syam’ya

2 [два]

Фамилија

-

2 [два]
2 [dva]

Сям’я
Syam’ya

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскибеларуская
дедо дз-----
d-------a
баба ба----
b-----a
тој и таа ён і я--
e- і y--a
   
татко ба----
b-----a
мајка ма--
m---і
тој и таа ён і я--
e- і y--a
   
син сы-
s-n
ќерка да---
d----a
тој и таа ён і я--
e- і y--a
   
брат бр--
b--t
сестра ся----
s-----a
тој и таа ён і я--
e- і y--a
   
чичко дз------
d-------a
тетка цё---
t----a
тој и таа ён і я--
e- і y--a
   
Ние сме една фамилија. Мы с----.
M- s------.
Фамилијата не е мала. Ся--- н- м----.
S------ n- m-----.
Фамилијата е голема. Ся--- в------.
S------ v--------.