македонски » белоруски   Учење на странски јазици


23 [дваесет и три]

Учење на странски јазици

-

23 [дваццаць тры]
23 [dvatstsats’ try]

Вывучаць замежныя мовы
Vyvuchats’ zamezhnyya movy

23 [дваесет и три]

Учење на странски јазици

-

23 [дваццаць тры]
23 [dvatstsats’ try]

Вывучаць замежныя мовы
Vyvuchats’ zamezhnyya movy

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскибеларуская
Каде учевте шпански? Дз- В- в------- і-------- м---?
D-- V- v-------- і--------- m---?
Знаете ли исто така и португалски? Вы т------ в-------- п------------?
V- t------ v--------- p------------?
Да, а исто така знам и нешто италијански. Та-- я--- я т----- в------ і----------.
T--- y------ y- t------ v------- і-----------.
   
Јас мислам дека Вие зборувате многу добро. Я л---- В- в----- д---- р----------.
Y- l----- V- v----- d---- r-------------.
Јазиците се прилично слични. Мо-- д----- п-------.
M--- d----- p--------.
Јас можам добро да ги разберам. Я В-- д---- р------.
Y- V-- d---- r-------.
   
Но говорењето и пишувањето е тешко. Ал- р--------- і п----- – ц----.
A-- r----------- і p------ – t-------.
Јас уште правам многу грешки. Я р---- я--- ш--- п------.
Y- r----- y------ s---- p------.
Ве молам поправајте ме секогаш. Ка-- л----- п---------- м--- з------
K--- l----- p------------ m---- z------!
   
Вашиот изговор е сосема добар. У В-- ц----- д----- в---------.
U V-- t------ d----- v---------.
Имате еден мал акцент. У В-- ч----- н------- а-----.
U V-- c------- n-------- a------.
Човек препознава од каде доаѓате. Мо--- п------- а----- В- п-------.
M----- p-------- a----- V- p--------.
   
Кој е вашиот мајчин јазик? Як-- В--- р----- м---?
Y----- V---- r------ m---?
Посетувате ли курс за јазици? Вы п--------- м----- к----?
V- p----------- m------ k----?
Која наставна метода ја користите? З я--- п---------- В- п-------?
Z y---- p----------- V- p---------?
   
Во моментов не знам како се вика. Ця--- я н- м--- ў-------- я- ё- н---------.
T------ y- n- m--- u--------- y-- y-- n-----------.
Неможам да се сетам на насловот. Я н- м--- ў------- н---- п---------.
Y- n- m--- u-------- n---- p----------.
Го заборавив. Я я- з----.
Y- y--- z----.