македонски » белоруски   Запознавање


3 [три]

Запознавање

-

3 [тры]
3 [try]

Знаёміцца
Znaemіtstsa

3 [три]

Запознавање

-

3 [тры]
3 [try]

Знаёміцца
Znaemіtstsa

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскибеларуская
Здраво! Пр---------
P---------!
Добар ден! До--- д-----
D---- d----!
Како си? Як с-----?
Y-- s-----?
   
Доаѓате ли од Европа? Вы з Е-----?
V- z Y------?
Доаѓате ли од Америка? Вы з А------?
V- z A------?
Доаѓате ли од Азија? Вы з А---?
V- z A---?
   
Во кој хотел живеете? У я--- г-------- В- с--------?
U y---- g---------- V- s---------?
Колку долго сте веќе овде? Як д---- В- ў-- т--?
Y-- d---- V- u--- t--?
Колку долго останувате? Як н------ В- т--?
Y-- n------ V- t--?
   
Ви се допаѓа ли овде? Ва- т-- п---------?
V-- t-- p-----------?
Дали сте овде на одмор? Вы п------- с--- н- а--------?
V- p-------- s---- n- a---------?
Посетете ме! Пр--------- д- м--- к----------- у г-----
P------------- d- m---- k----------- u g-----!
   
Еве ја мојата адреса. Во-- м-- а----.
V--- m-- a----.
Ќе се видиме ли утре? Мы п-------- з-----?
M- p---------- z-----?
Жал ми е, имам веќе нешто испланирано. На ж---- у м--- ў-- з----------- і---- с-----.
N- z----- u m---- u--- z------------ і------ s-----.
   
Чао! Бы----
B----!
Довидување! Да п---------
D- p----------!
До наскоро! Да с--------
D- s--------!