македонски » белоруски   Јавен сообраќај


36 [триесет и шест]

Јавен сообраќај

-

+ 36 [трыццаць шэсць]36 [trytstsats’ shests’]

+ Грамадскі мясцовы транспартGramadskі myastsovy transpart

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскибеларуская
Каде е автобуската станица? Дз- з---------- а-------- п-------?
D-- z------------- a-------- p-------?
+
Кој автобус вози во центарот? Як- а------ е--- ў ц----?
Y--- a------ y---- u t-----?
+
Која линија морам да ја земам? Як-- м-------- м-- т---- е----?
Y---- m--------- m-- t---- y-------?
+
   
Дали морам да се прекачувам? Ці т---- м-- р----- п--------?
T-- t---- m-- r------ p--------?
+
Каде морам да се прекачам? Дз- м-- р----- п--------?
D-- m-- r------ p--------?
+
Колку чини еден возен билет? Ко---- к----- б----?
K----- k------ b----?
+
   
Колку автобуски станици има до центарот? Ко---- п-------- д- ц-----?
K----- p-------- d- t------?
+
Овде морате да се симнете. Ва- т---- т-- в--------.
V-- t---- t-- v----------.
+
Морате да се симнете позади. Ва- т---- в-------- п--- з----- д-----.
V-- t---- v---------- p--- z------ d-----.
+
   
Следното метро доаѓа за 5 минути. На------ ц----- б---- п--- 5 х-----.
N------- t------- b---- p--- 5 k------.
+
Следниот трамвај доаѓа за 10 минути. На------ т------ б---- п--- 10 х-----.
N------- t------ b---- p--- 10 k------.
+
Следниот автобус доаѓа за 15 минути. На------ а------ б---- п--- 15 х-----.
N------- a------ b---- p--- 15 k------.
+
   
Кога вози последното метро? Ка-- е--- а----- ц----- м----?
K--- y---- a------ t------- m----?
+
Кога вози последниот трамвај? Ка-- е--- а----- т------?
K--- y---- a------ t------?
+
Кога вози последниот автобус? Ка-- е--- а----- а------?
K--- y---- a------ a------?
+
   
Дали имате возен билет? У В-- ё--- б----?
U V-- y----- b----?
+
Возен билет? – Не, немам. Бі---? – Н-- н---.
B----? – N-- n----.
+
Тогаш морате да платите казна. Та-- В-- д--------- п------ ш----.
T--- V-- d------------ p-------- s-----.
+