македонски » белоруски   Излегување навечер


44 [четириесет и четири]

Излегување навечер

-

+ 44 [сорак чатыры]44 [sorak chatyry]

+ Вячэрняя прагулянкаVyachernyaya pragulyanka

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскибеларуская
Има ли овде дискотека? Ту- ё--- д--------?
T-- y----- d--------?
+
Има ли овде ноќен клуб? Ту- ё--- н---- к---?
T-- y----- n----- k---?
+
Има ли овде кафеана? Ту- ё--- п-----?
T-- y----- p------?
+
   
Што има вечерва во театар? Шт- с---- ў------ п--------- у т-----?
S--- s----- u------- p----------- u t-----?
+
Што има вечерва во кино? Шт- с---- ў------ п--------- у к---?
S--- s----- u------- p----------- u k---?
+
Што има вечерва на телевизија? Шт- с---- ў------ п--------- п- т---------?
S--- s----- u------- p----------- p- t---------?
+
   
Има ли уште билети за театар? Ёс-- я--- б----- ў т----?
E---- y------ b----- u t----?
+
Има ли уште билети за кино? Ёс-- я--- б----- ў к---?
E---- y------ b----- u k---?
+
Има ли уште билети за фудбалскиот натпревар? Ёс-- я--- б----- н- ф-------- м---?
E---- y------ b----- n- f-------- m----?
+
   
Јас би сакал / сакала да седам сосема позади. Я ж---- с------ н- а------ ш-----.
Y- z------ s-------- n- a------- s------.
+
Јас би сакал / сакала да седам некаде во средината. Я ж---- с------ д---------- у с--------.
Y- z------ s-------- d---------- u s---------.
+
Јас би сакал / сакала да седам сосема напред. Я ж---- с------ н- п----- ш-----.
Y- z------ s-------- n- p------ s------.
+
   
Можете ли да ми препорачате нешто? Вы м----- м-- н---- п------?
V- m------- m-- n----- p-------?
+
Кога започнува претставата? Ка-- п--------- п----?
K--- p------------ p----?
+
Можете ли да ми обезбедите една карта? Вы н- м---- б д------ д-- м--- б----?
V- n- m---- b d------- d--- m---- b----?
+
   
Има ли овде во близината игралиште за голф? Ці ё--- т-- п---- п------- д-- г----- ў г----?
T-- y----- t-- p----- p--------- d--- g----- u g----?
+
Има ли овде во близината тениско игралиште? Ці ё--- т-- п---- п------- д-- г----- ў т----?
T-- y----- t-- p----- p--------- d--- g----- u t----?
+
Има ли овде во близината затворен базен? Ці ё--- т-- п---- к---- б-----?
T-- y----- t-- p----- k---- b-----?
+