македонски » белоруски   Читање и пишување


6 [шест]

Читање и пишување

-

6 [шэсць]
6 [shests’]

Чытаць і пісаць
Chytats’ і pіsats’

6 [шест]

Читање и пишување

-

6 [шэсць]
6 [shests’]

Чытаць і пісаць
Chytats’ і pіsats’

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскибеларуская
Јас читам. Я ч----.
Y- c------.
Јас читам една буква. Я ч---- л-----.
Y- c------ l-----.
Јас читам еден збор. Я ч---- с----.
Y- c------ s----.
   
Јас читам една реченица. Я ч---- с---.
Y- c------ s---.
Јас читам едно писмо. Я ч---- л---.
Y- c------ l---.
Јас читам една книга. Я ч---- к----.
Y- c------ k----.
   
Јас читам. Я ч----.
Y- c------.
Ти читаш. Ты ч-----.
T- c-------.
Тој чита. Ён ч----.
E- c-----.
   
Јас пишувам. Я п---.
Y- p----.
Јас пишувам една буква. Я п--- л-----.
Y- p---- l-----.
Јас пишувам еден збор. Я п--- с----.
Y- p---- s----.
   
Јас пишувам една реченица. Я п--- с---.
Y- p---- s---.
Јас пишувам едно писмо. Я п--- л---.
Y- p---- l---.
Јас пишувам една книга. Я п--- к----.
Y- p---- k----.
   
Јас пишувам. Я п---.
Y- p----.
Ти пишуваш. Ты п----.
T- p------.
Тој пишува. Ён п---.
E- p----.