македонски » белоруски   нешто сака


71 [седумдесет и еден]

нешто сака

-

71 [семдзесят адзін]
71 [semdzesyat adzіn]

нечага жадаць
nechaga zhadats’

71 [седумдесет и еден]

нешто сака

-

71 [семдзесят адзін]
71 [semdzesyat adzіn]

нечага жадаць
nechaga zhadats’

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскибеларуская
Што сакате? Ча-- в- ж------?
C---- v- z--------?
Сакате ли да играте фудбал? Жа----- з------ у ф-----?
Z-------- z-------- u f-----?
Сакате ли да си ги посетите пријатели? Жа----- н------- с-----?
Z-------- n-------- s------?
   
сака ха----
k-------’
Не сакам да задоцнам. Я н- х--- п---- п---------.
Y- n- k----- p---- p-----------.
Не сакам да одам таму. Я н- х--- т--- і---.
Y- n- k----- t--- і----.
   
Сакам да си одам дома. Я х--- п----- д-----.
Y- k----- p------ d-----.
Сакам да останам дома. Я х--- з------- д---.
Y- k----- z--------- d---.
Сакам да бидам сам / сама. Я ж---- з------- а----.
Y- z------ z--------- a----.
   
Сакаш ли да останеш овде? Ты х---- з------- т--?
T- k------- z--------- t--?
Сакаш ли да јадеш овде? Ты х---- т-- п-----?
T- k------- t-- p------?
Сакаш ли да спиеш овде? Ты х---- с---- т--?
T- k------- s----- t--?
   
Сакате ли да тргнете утре? Вы х----- з----- а-------?
V- k-------- z----- a---------?
Сакате ли да останете до утре? Вы х----- з------- д- з-----?
V- k-------- z--------- d- z-----?
Сакате ли сметката да ја платите утре? Вы х----- а------- р------ т----- з-----?
V- k-------- a--------- r------- t----- z-----?
   
Сакате ли во диско? Хо---- н- д--------?
K-------- n- d--------?
Сакате ли во кино? Хо---- ў к---?
K-------- u k---?
Сакате ли во кафуле? Хо---- ў к------?
K-------- u k--------?