македонски » белоруски   нешто мора


72 [седумдесет и два]

нешто мора

-

+ 72 [семдзесят два]72 [semdzesyat dva]

+ штосьці мусіцьshtos’tsі musіts’

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскибеларуская
мора му----
m-----’
+
Морам да го испратам писмото. Я м--- а-------- л---.
Y- m---- a--------- l---.
+
Морам да го платам хотелот. Я м--- з-------- з- г--------.
Y- m---- z---------- z- g----------.
+
   
Мораш да станеш рано. Ты м---- р--- ў-----.
T- m----- r--- u------.
+
Мораш да работиш многу. Ты м---- ш--- п--------.
T- m----- s---- p----------.
+
Мораш да бидеш точен. Ты м---- п--------- с---------.
T- m----- p----------- s----------.
+
   
Тој мора да наполни бензин. Ён м----- з--------- п------.
E- m------ z----------- p------.
+
Тој мора да го поправи автомобилот / возилото. Ён м----- а------------ а---------.
E- m------ a------------- a---------.
+
Тој мора да го измие автомобилот / возилото. Ён м----- п----- а---------.
E- m------ p------ a---------.
+
   
Таа мора да пазарува. Ян- м----- с------- п- п------.
Y--- m------ s--------- p- p------.
+
Таа мора да го чисти станот. Ян- м----- п-------- ў к------.
Y--- m------ p---------- u k------.
+
Таа мора да ги пере алиштата. Ян- м----- п----- б------.
Y--- m------ p------ b-------.
+
   
Ние мораме веднаш да одиме на училиште. Мы м---- з---- ж- і--- ў ш----.
M- m---- z---- z-- і---- u s-----.
+
Ние мораме веднаш да одиме на работа. Мы м---- з---- ж- і--- н- п----.
M- m---- z---- z-- і---- n- p-----.
+
Ние мораме веднаш да одиме на лекар. Мы м---- з---- ж- і--- д- д------.
M- m---- z---- z-- і---- d- d------.
+
   
Вие морате да го чекате автобусот. Вы м----- ч----- а------.
V- m------ c------- a------.
+
Вие морате да го чекате возот. Вы м----- ч----- ц-----.
V- m------ c------- t-------.
+
Вие морате да го чекате таксито. Вы м----- ч----- т----.
V- m------ c------- t----.
+