македонски » белоруски   Минато време 2


82 [осумдесет и два]

Минато време 2

-

+ 82 [восемдзесят два]82 [vosemdzesyat dva]

+ Прошлы час 2Proshly chas 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскибеларуская
Мораше ли да повикаш едно болничко возило? Та-- д------- в-------- х----- д-------?
T--- d--------- v--------- k------- d-------?
+
Мораше ли да го повикаш лекарот? Та-- д------- в-------- д------?
T--- d--------- v--------- d------?
+
Мораше ли да ја повикаш полицијата? Та-- д------- в-------- п------?
T--- d--------- v--------- p--------?
+
   
Го имате ли телефонскиот број? Сега го имав. У В-- ё--- н---- т-------? У м--- ё- т----- ш-- б--.
U V-- y----- n---- t-------? U m---- y-- t----- s--- b--.
+
Ја имате ли адресата? Сега ја имав. У В-- ё--- а----? У м--- ё- т----- ш-- б--.
U V-- y----- a----? U m---- y-- t----- s--- b--.
+
Имате ли карта од градот? Сега ја имав. У В-- ё--- к---- г-----? У м--- я-- т----- ш-- б---.
U V-- y----- k---- g-----? U m---- y--- t----- s--- b---.
+
   
Дојде ли тој точно на време? Тој не можеше да дојде точно на време. Ён п------ с---------? Ё- н- м-- п------ с---------.
E- p------- s----------? Y-- n- m-- p------- s----------.
+
Го најде ли тој патот? Тој не можеше да го најде патот. Ён з------ ш---? Ё- н- м-- з------ ш---.
E- z------- s------? Y-- n- m-- z------- s------.
+
Те разбира ли тој? Тој не можеше да ме разбере. Ён ц--- з-------? Ё- н- м-- м--- з--------.
E- t----- z-------? Y-- n- m-- m---- z---------.
+
   
Зошто не можеше да дојдеш точно на време? Ча-- т- н- м-- п------ с---------?
C---- t- n- m-- p------- s----------?
+
Зошто не можеше да го најдеш патот? Ча-- т- н- м-- з------ ш---?
C---- t- n- m-- z------- s------?
+
Зошто не можеше да го разбереш? Ча-- т- н- м-- я-- з--------?
C---- t- n- m-- y--- z---------?
+
   
Не можев да дојдам точно на време, бидејки немаше автобус. Я н- м-- / н- м---- п------ с---------- б- н- б--- а-------.
Y- n- m-- / n- m---- p------- s----------- b- n- b--- a-------.
+
Не можев да го најдам патот, бидејки немав карта на градот. Я н- м-- / н- м---- з------ ш---- б- ў м--- н- б--- к---- г-----.
Y- n- m-- / n- m---- z------- s------- b- u m---- n- b--- k---- g-----.
+
Не можев да го разберам, бидејки музиката беше толку гласна. Я н- м-- / н- м---- я-- з--------- б- м----- б--- в----- г-----.
Y- n- m-- / n- m---- y--- z---------- b- m----- b--- v----- g-------.
+
   
Морав да земам едно такси. Мн- д------- ў---- т----.
M-- d--------- u------ t----.
+
Морав да купам карта на градот. Мн- д------- к----- к---- г-----.
M-- d--------- k------ k---- g-----.
+
Јас морав да го исклучам радиото. Я б-- / б--- в------- / в------- в-------- р----.
Y- b-- / b--- v-------- / v-------- v----------- r----.
+