македонски » белоруски   Споредни реченици со дека 1


91 [деведесет и еден]

Споредни реченици со дека 1

-

91 [дзевяноста адзін]
91 [dzevyanosta adzіn]

Даданыя сказы са што 1
Dadanyya skazy sa shto 1

91 [деведесет и еден]

Споредни реченици со дека 1

-

91 [дзевяноста адзін]
91 [dzevyanosta adzіn]

Даданыя сказы са што 1
Dadanyya skazy sa shto 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскибеларуская
Времето утре можеби ќе биде подобро. Ма----- з----- н------- п---------.
M------- z----- n------- p------------.
Од каде го знаете тоа? Ад---- В- в------?
A----- V- v-------?
Се надевам, дека ќе биде подобро. Сп-------- ш-- я-- п---------.
S------------ s--- y--- p------------.
   
Тој ќе дојде сосема сигурно. Ён б-------- п------.
E- b-------- p------.
Сигурно ли е тоа? Гэ-- д-------?
G--- d-------?
Јас знам, дека тој ќе дојде. Я в----- ш-- ё- п------.
Y- v------ s--- y-- p------.
   
Тој сигурно ќе се јави. Ён а--------- п----------.
E- a---------- p----------.
Навистина? Са------?
S-------?
Мислам, дека тој ќе се јави. Я д----- ш-- ё- п----------.
Y- d------ s--- y-- p----------.
   
Виното сигурно е старо. Ві-- а--------- с-----.
V--- a---------- s-----.
Го знаете ли тоа со сигурност? Вы г--- д------- в------?
V- g--- d------- v-------?
Претпоставувам, дека е старо. Я м------ ш-- я-- с-----.
Y- m-------- s--- y--- s-----.
   
Нашиот шеф изгледа добро. На- ш-- д---- в-------.
N--- s--- d---- v--------.
Мислите? Вы з---------?
V- z-----------?
Мислам, дека тој изгледа дури многу добро. Я з-------- ш-- ё- в------- н---- в----- д----.
Y- z---------- s--- y-- v-------- n---- v----- d----.
   
Шефот сигурно има девојка. У ш--- п---- ё--- с-------.
U s---- p---- y----- s--------.
Верувате ли навистина? Вы с------- т-- д------?
V- s------- t-- d-------?
Сосема е можно, дека тој има девојка. Ца---- м------- ш-- ў я-- ё--- с-------.
T------ m-------- s--- u y--- y----- s--------.