македонски » белоруски   Сврзници 1


94 [деведесет и четири]

Сврзници 1

-

+ 94 [дзевяноста чатыры]94 [dzevyanosta chatyry]

+ Злучнікі 1Zluchnіkі 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскибеларуская
Чекај, додека да престане дождот. Па------ п----- н- с-------- д----.
P-------- p----- n- s----------- d------.
+
Чекај, додека да бидам готов / готова. Па------ п----- я н- з------.
P-------- p----- y- n- z-------.
+
Чекај, додека тој да се врати. Па------ п----- ё- н- в-------.
P-------- p----- y-- n- v---------.
+
   
Ќе почекам, додека ми се исуши косата. Я ч----- п----- н- в-------- м-- в-----.
Y- c------- p----- n- v---------- m-- v-----.
+
Ќе почекам, додека да заврши филмот. Я ч----- п----- н- с-------- ф----.
Y- c------- p----- n- s----------- f----.
+
Ќе почекам, додека семафорот светне зелено. Я ч----- п----- н- с--------- н- з-------- з------.
Y- c------- p----- n- s---------- n- z---------- z-------.
+
   
Кога патуваш на одмор? Ка-- т- п------ н- а--------?
K--- t- p------- n- a---------?
+
Уште пред летниот распуст? Яш-- п---- л------ к---------?
Y------ p---- l------ k---------?
+
Да, уште пред да започне летниот распуст. Та-- я--- д- т---- я- п------- л----- к-------.
T--- y------ d- t---- y-- p---------- l------ k-------.
+
   
Поправи го кровот, пред да започне зимата. Ад-------- д-- д- т---- я- п------- з---.
A--------- d--- d- t---- y-- p---------- z---.
+
Измиј си ги рацете, пред да седнеш на масата. Па--- р---- п--- ч-- с----- з- с---.
P---- r---- p---- c--- s------- z- s---.
+
Затвори го прозорецот, пред да излезеш. За---- а--- п---- т--- я- п------ з д---.
Z------ a--- p---- t--- y-- p------- z d---.
+
   
Кога ќе се вратиш дома? Ка-- т- п------- д-----?
K--- t- p-------- d-----?
+
По наставата? Па--- з-------?
P----- z--------?
+
Да, откако ќе заврши наставата. Та-- п---- т---- я- с-------- з------.
T--- p----- t---- y-- s----------- z-------.
+
   
Откако тој имаше несреќа, не можеше повеќе да работи. Па--- т--- я- ё- т----- у а------ ё- б---- н- м-- п--------.
P----- t--- y-- y-- t----- u a------- y-- b----- n- m-- p----------.
+
Откако тој ја загуби работата, тој замина за Америка. Па--- т--- я- ё- з----- п----- ё- з----- у А------.
P----- t--- y-- y-- z----- p------ y-- z------ u A------.
+
Откако тој замина за Америка, тој стана богат. Па--- т--- я- ё- з----- у А------- ё- р---------.
P----- t--- y-- y-- z------ u A------- y-- r----------.
+